Jordbær- og ripskake

Jordbær- og ripskake

22.08.2010
Jordbær- og ripskake

Ingredienser

5 egg
7,5 dl sukker
7,5 dl hvetemel
200 g smør
- -
3 dl jordbær
2 dl rips

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt smøret og avkjøl. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland smeltet smør og hvetemel vekselsvis inn i deigen. Ikke rør mer enn nødvendig for å få alt blandet.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne, ca 20x30 cm. Del jordbær opp i mindre biter. Strø jordbærbitene og rensede rips over deigen.

Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min (sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen før den deles opp i firkanter.

Sikt over melis før servering.

Tips

Jordbærene må deles opp i mindre biter før du fordeler dem over deigen, ellers vil de synke til bunns i kaken under stekingen.

Kakestykkene er fine å fryse.

Du kan variere kaken med ulike typer bær. Vil du lage kake i stor langpanne, er det bare å doble oppskriften (se "Bærkake i stor langpanne").

22.08.2010
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

4 kommentarer

Hei! Nettopp laget denne kaken (helt etter oppskrift), og den ble ikke gjennomstekt. Måtte steke den i over en time, og den var fortsatt som flytende deig i midten... Tror rett og slett det var for mye bær på toppen som avga for mye væske. Kanskje en løsning er å ha mindre bær, eller å la noen av bærene ligge i bunnen?

Det samme skjedde her... :(

Har prøve både denne og bærkake i stor langpanne. Samme problemet med begge.

Har bakt denne nå med glutenfritt mel, funket veldig fint! Stekte i 30 min som i oppskriften. Hvis denne ikke blir ferdig på tiden har man kanskje gjort den klassiske bær-feilen:frosne bær? Da blir det selvfølgelig betydelig lengre steketid siden kaka er iskald når den settes i ovnen. Og frosne bær gir dessuten fra seg veldig mye veske, og da blir mengdeforholdet feil.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter