Jordbærkladdkake

Jordbærkladdkake

05.07.2016


Nå er det mange av oss som har kommet i feriemodus...  Shades smile 

I juli er det kjekt med det som er enkelt, slik som med denne superdeilige sommerkaken.

 

 

Deigen til denne kaken skal bare røres raskt sammen og er klar på noen få minutter. Så dekkes deigen med friske jordbær og kaken er klar for steking. Da tar det ikke lang tid før det lukter nydelig jordbærkake på kjøkkenet. Jordbærkladdkake skal bli litt bløt i konsistensen.  Yum 

 

 

Serveres med melisdryss og gjerne en klatt pisket krem eller myk vaniljeis.

 

 

Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 3 egg
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 3 dl hvetemel
- -
♥ 300 g ferske jordbær

Pynt:
♥ melisdryss



Fremgangsmåte:

Smelt smøret. Visp egg, sukker og vaniljesukker sammen med en stålvisp (du skal ikke piske så lenge at det blir eggedosis). Bland i det smeltede smøret og deretter hvetemelet.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Del jordbærene på midten og legg dem utover deigen med snittsiden vendende nedover. 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 20-25 minutter (se tips). Avkjøl kaken i formen.

Løsne kaken forsiktig fra formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kaken på et passende fat og sikt over melis rett før servering.

 

 


Tips:

♥ Som det fremgår av navnet, skal denne kaken blir bløt og litt "kladdete" i konsistensen. Det er derfor egg og sukker ikke skal piskes til eggedosis, men bare vispes raskt sammen. Det er også et poeng å ikke steke kaken for lenge. Den skal ikke være deigete i midten, bare litt bløt, så tilpass steketiden.

♥ Kaken bør avkjøles i formen i et par timer før den tas ut av formen. Da blir den fastere i konsistensen og lett å få ut av formen uten at den går i stykker.

♥ Kaken smaker aller best samme dag den er laget. Rester kan oppbevares godt innpakket i plast, slik at kaken holder seg myk. Den kan også fryses.

 

 

Server en deilig sommerkake som du lager på null komma niks!

 

 

Jordbærkaken passer perfekt til kaffekosen nå i juli! ♥

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Jordbærkladdkake

Ingredienser

♥ 150 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 3 egg
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 3 dl hvetemel
- -
♥ 300 g ferske jordbær

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Visp egg, sukker og vaniljesukker sammen med en stålvisp (du skal ikke piske så lenge at det blir eggedosis). Bland i det smeltede smøret og deretter hvetemelet.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Del jordbærene på midten og legg dem utover deigen med snittsiden vendende nedover. 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 20-25 minutter (se tips). Avkjøl kaken i formen.

Løsne kaken forsiktig fra formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kaken på et passende fat og sikt over melis rett før servering.

Tips

 

♥ Som det fremgår av navnet, skal denne kaken blir bløt og litt "kladdete" i konsistensen. Det er derfor egg og sukker ikke skal piskes til eggedosis, men bare vispes raskt sammen. Det er også et poeng å ikke steke kaken for lenge. Den skal ikke være deigete i midten, bare litt bløt, så tilpass steketiden.

♥ Kaken bør avkjøles i formen i et par timer før den tas ut av formen. Da blir den fastere i konsistensen og lett å få ut av formen uten at den går i stykker.

♥ Kaken smaker aller best samme dag den er laget. Rester kan oppbevares godt innpakket i plast, slik at kaken holder seg myk. Den kan også fryses.

05.07.2016
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter