Julebrie med tørket frukt og flytende honning

Julebrie med tørket frukt og flytende honning

14.12.2014


En kremete, fransk Brie, tørkede julefrukter og flytende honning = en fantastisk kombinasjon!

 

 

Serveres med baguetter i skiver eller hjemmelaget Fikenkake med kanel, som jeg har gjort her.

 

 

Ingredienser:

♥ 1 stor, rund Brie (se tips)

Topping:
♥ 250 g miks av tørket frukt og nøtter (se tips)
♥ 2 dl flytende honning (se tips)


Fremgangsmåte:

Legg osten på en bakepapirkledd stekeplate og varm den opp vd 180 i ca. 20 minutter. Det gjør at den blir lun og bløt i midten.

Imens deler du opp tørket frukt i mindre biter og blander med nøtter i en bolle. Tilsett honningen og rør godt sammen.

Legg den oppvarmede osten på et passende fat. Legg frukt-, nøtte- og honningblandingen på toppen av osten.

Serveres!

 

 

Denne osten blir virkelig flott å servere!

 

 

Nam-nam-nam-nam-nam.....

 

 

Tips:

♥ Jeg brukte en stor, rund Brie av denne typen.

 

 

♥ Du står selvsagt fritt til å velge din egen kombinasjon av tørkede frukter og nøtter. Jeg brukte her en kombinasjon av fiken, aprikoser, rosiner og tranebær som jeg synes ga fine julefarger. I tillegg mandler, skåldede mandler og skåldede hasselnøtter. De skåldede nøttene gir lysfarge, som ser vakkert ut sammen med de røde tranebærene.

 


 

♥ Jeg bruker flytende akasiehonning.

 

 

♥ Hvis du vil, går det også an å lage en Julebrie uten å varme den først. Da vil osten holde seg fast i konsistensen.

♥ Du finner oppskrift på Fikenkake med kanel her på Det søte liv.

 

 

♥ Se også Camembert med pistasjnøtter og flytende honning.

 

 

Dette smaker bare helt utrolig godt!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥

 

Julebrie med tørket frukt og flytende honning

Ingredienser

♥ 1 stor, rund Brie (se tips)

Topping:
♥ 250 g miks av tørket frukt og nøtter (se tips)
♥ 2 dl flytende honning (se tips)

Fremgangsmåte

Legg osten på en bakepapirkledd stekeplate og varm den opp vd 180 i ca. 20 minutter. Det gjør at den blir lun og bløt i midten.

Imens deler du opp tørket frukt i mindre biter og blander med nøtter i en bolle. Tilsett honningen og rør godt sammen.

Legg den oppvarmede osten på et passende fat. Legg frukt-, nøtte- og honningblandingen på toppen av osten.

Serveres!

Tips

♥ Du står selvsagt fritt til å velge din egen kombinasjon av tørkede frukter og nøtter. Jeg brukte her en kombinasjon av fiken, aprikoser, rosiner og tranebær som jeg synes ga fine julefarger. I tillegg mandler, skåldede mandler og skåldede hasselnøtter. De skåldede nøttene gir lysfarge, som ser vakkert ut sammen med de røde tranebærene.

♥ Jeg bruker flytende akasiehonning.

♥ Hvis du vil, går det også an å lage en Julebrie uten å varme den først. Da vil osten holde seg fast i konsistensen.

♥ Du finner oppskrift på Fikenkake med kanel her på Det søte liv.

14.12.2014
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter