Kaffesjokoladekake

Kaffesjokoladekake

11.10.2009
Kaffesjokoladekake

Ingredienser

3 egg
1,5 dl sukker
1,5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
0,5 dl kokende vann
2 ss smeltet smør

Kaffesjokoladekrem:
125 g smør
2 ts pulverkaffe
2 ss kokende vann
3 ss kakao
2 ts vaniljesukker
4 dl melis

Pynt:
1,5 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i de tørre ingrediensene. Tilsett kokende vann og smeltet smør.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i ca 45-50 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Ta den så ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken på midten.

Til kaffesjokoladekremen smeltes smøret i en kjele. Tilsett de øvrige ingrediensene og rør til kremen er glatt og klumpfri. Avkjøl til den er lunken og har passe tykk smørekonsistens.

Smør et tynt lag sjokoladekrem mellom kakebunnene. Fordel resten over toppen av kaken. Pynt med pisket krem.

Tips

Kaken er holdbar i kjøleskapet i flere dager hvis du dropper krempynten. Den kan også fryses. Med pisket krem på toppen er kaken best samme dag, eventuelt også dagen etter den er laget.

11.10.2009
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Hei!

Har laget denne kaken én gang tidligere, og den ble kjempegod! Men denne gangen ville ikke bunnen heve seg, har du noen tanker om hva som gikk galt? Ganske sikker på at jeg brukte rett mengde av både egg og bakepulver. Forrige gang jeg lagde den, pisket jeg inn alle ingrediensene med en elektrisk mikser, men denne gangen vendte jeg inn hvetemelet, bakepulveret, vannet og smøret med en slikkepott. Eggedosisen ble pisket lengre enn sist gang. Jeg stekte også kaken i en annen ovn, men jeg har ikke hatt problemer med denne ovnen tidligere. Kan noe av dette ha påvirket resultatet? Jeg følte også at det ble mindre kakerøre denne gangen enn sist, men jeg har vanskeligheter for å skjønne hvorfor, da jeg er ganske sikker på at jeg målte ingrediensene rett.

Vennlig hilsen Linnea :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter