Kanel i svingene

Kanel i svingene

19.02.2005
Kanel i svingene

Ingredienser

100 g gjær
5 dl H-melk
100 g smør
2 egg
200 g sukker
2 ts kardemomme
1 kg hvetemel

Fyll:
40 g smør
2 ss kanel
2 ss sukker

Pynt:
4 dl melis
2 ss vann

Fremgangsmåte

Smelt smør og bland med melken. Varm smørblandingen til den er lunken (37°C). Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i en del av smør- og melkeblandingen. Tilsett resten av væsken og sammenpisket egg. Bland så i sukker, kardemomme og mesteparten av melet. Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse (ca 60 min).

Del deigen i 2 emner. Ha resten av melet på bakebordet og kjevle ut hvert emne til rektangulære leiver på ca 25x40 cm. Smelt smøret til fyllet og pensle på leivene. Strø jevnt over med sukker og kanel. Rull leivene sammen fra langsiden. Skjær hver rull i ca 2 cm tykke skiver. Sett skivene på stekeplater dekket med bakepapir. Etterhev bollene i 20 min.

Stek bollene midt i ovnen ved 250°C i 10 min. Pass på at de ikke blir for brune! Avkjøl bollene helt før du pynter dem med litt tykk melisglasur.

Tips

"Kanel i svingene" er kjempefine å fryse uten melisglasur. Hvis du fryser dem med glasur risikerer du at glasuren flasser litt av etter tiningen (men det gjør jo ikke så mye...).

19.02.2005
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

5 kommentarer

Gorde akkurat som det sto å d skilte seg. Nå gikk hele "suppa" rett i dass! (Bokstavlig talt)

Er du sikker på at du hadde nok mel? Samme skjedde med meg men jeg tok bare mer mel i og det fikset seg :)

funket bra hos meg, når jeg hadde litt mer mel enn det som sto

At eg aldri lærer av de som lager oppskrift, igjen tilsette masse ekstra mel i en oppskrift som beregner alt for lite

Perfekt mengde mel, om man faktisk jobber med/elter deigen skikkelig. Fantastisk gode og saftige bollerp

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter