Kanelboller med blåbær

Lag noe ekstra godt i helgen:

Hjemmebakte Kanelboller med blåbærsyltetøy, melisglasur og mandler!   😋  

 


Oppskriften gir ca 20 stk. 

 


Ingredienser:

Gjærdeig:
♥ 50 g gjær
♥ 125 g smør
♥ 5 dl melk
♥ 1 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ ca 1,5 liter hvetemel

Fyll 1:
♥ 100 g smør
♥ 4 ss sukker
♥ 1 ss kanel

Fyll 2:
♥ 3 dl tykt blåbærsyltetøy (se tips)

Pynt:
♥ 3 dl melis
♥ 1-2 ss vann
♥ mandelflak

 

Fremgangsmåte: 

Gjærdeig: 

Smelt smør og bland med melken. Varm smørblandingen til den er lunken (i underkant av 37°C). Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i en del av smør- og melkeblandingen. Tilsett resten av væsken og sammenpisket egg. Bland så i sukker, kardemomme og mesteparten av melet.

Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse (ca. 60 minutter).

 

Utbaking: 

Del deigen i 2 emner. Ha resten av melet på bakebordet og kjevle ut hvert emne til rektangulære leiver på ca 25 x 40 cm.

Smør over mykt smør og strø jevnt over med sukker og kanel.

ull leivene sammen fra langsiden. Skjær hver rull i ca. 2 cm tykke skiver (ca 10 stk fra hver rull). Sett skivene på stekeplater dekket med bakepapir. Trykk dem litt større og flatere med hendene. Etterhev bollene i 20 minutter.

Lag en nokså stor og dyp fordypning med fingrene i midten av hver bolle.

 

 

Det er viktig at gropen er dyp så syltetøyet ikke renner over bollene under stekingen. 

 

 

Fyll opp med en stor klatt (ca 1 ss) blåbærsyltetøy (se tips).

 

 

Bruk to skjeer eller ha syltetøyet i en sprøytepose. 

 

 

Steking og pynt: 

Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i 10-15 minutter.

 

 

Avkjøl bollene helt før du pynter dem med litt tykk melisglasur og drysser over lett knuste mandelflak.

 

 

Mmm... nam! Dette er bærre lekkert!  😍

 

 

Nystekt gjærbakst er noe av det beste som finnes! 

 

 

Blåbær er kjempegodt sammen med kanelfyllet!

 

 

Tips:

♥ Ikke bruk for tyntflytende blåbærsyltetøy - da renner syltetøyet bare ut av bollene. Jeg bruker dette som er temmelig stivt og som jeg dessuten synes har veldig god smak, men du kan så klart bruke syltetøy av andre merker også. 

 

 

Hvis du synes at for mye av syltetøyet har "forsvunnet" under stekingen, kan dette repareres: Legg på litt ekstra rett etter at bollene er tatt ut av ovnen og stek i et par minutter til.

♥ Kanelboller med blåbær er kjempefine å fryse.

♥ Bollene kan selvsagt varieres med andre typer syltetøy, se for eksempel Sommerboller (Kanelboller med bringebær).

 

 

Kos deg med lekre, nybakte Kanelboller med blåbær

 

 

Enjoy! 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Kanelboller med blåbær
Ingredienser

Gjærdeig:
♥ 50 g gjær
♥ 125 g smør
♥ 5 dl melk
♥ 1 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ ca 1,5 liter hvetemel

Fyll 1:
♥ 100 g smør
♥ 4 ss sukker
♥ 1 ss kanel

Fyll 2:
♥ 3 dl tykt blåbærsyltetøy (se tips)

Pynt:
♥ 3 dl melis
♥ 1-2 ss vann
♥ mandelflak

Fremgangsmåte

Gjærdeig: 
Smelt smør og bland med melken. Varm smørblandingen til den er lunken (i underkant av 37°C). Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i en del av smør- og melkeblandingen. Tilsett resten av væsken og sammenpisket egg. Bland så i sukker, kardemomme og mesteparten av melet.

Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse (ca. 60 minutter).

Utbaking: 
Del deigen i 2 emner. Ha resten av melet på bakebordet og kjevle ut hvert emne til rektangulære leiver på ca 25 x 40 cm.

Smør over mykt smør og strø jevnt over med sukker og kanel.

Rull leivene sammen fra langsiden. Skjær hver rull i ca. 2 cm tykke skiver (ca 10 stk fra hver rull). Sett skivene på stekeplater dekket med bakepapir. Trykk dem litt større og flatere med hendene. Etterhev bollene i 20 minutter.

Lag en nokså stor og dyp fordypning med fingrene i midten av hver bolle. Fyll opp med en stor klatt (ca 1 ss) blåbærsyltetøy (se tips).

Steking og pynt: 
Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i 10-15 minutter.

Avkjøl bollene helt før du pynter dem med litt tykk melisglasur og drysser over lett knuste mandelflak.

Tips

♥ Ikke bruk for tyntflytende blåbærsyltetøy - da renner syltetøyet bare ut av bollene. Hvis du synes at for mye av syltetøyet har "forsvunnet" under stekingen, kan dette repareres: Legg på litt ekstra rett etter at bollene er tatt ut av ovnen og stek i et par minutter til.

♥ Kanelboller med blåbær er kjempefine å fryse.

♥ Bollene kan selvsagt varieres med andre typer syltetøy, se for eksempel Sommerboller (Kanelboller med bringebær).

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift