Kanelboller stekt i vaffeljern (Kanelbollevafler)

Kanelboller stekt i vaffeljern (Kanelbollevafler)

09.03.2021

Har du fått med deg den artige trenden som går ut på å steke kanelboller i vaffeljern?

I USA har ”Cinnamon Roll Waffles” vært populære lenge, og det er nok både fordi de er gøy å lage og veldig gode å spise. Yum  

 

 

Man lager deigen og fyllet til kanelbollene på ordinær måte, men i stedet for å legge kanelbolleskivene på stekeplaten, etterheve og steke dem i ovnen, legges de i vaffeljernet.

I vaffeljernet smelter kanelfyllet og gir en deilig, søt, karamellisert skorpe på kanelbollevaflene.  Yum 

Innsiden blir myk og deilig...  

 

 

Kanelbolleskivene trenger ikke å etterheves før de legges i vaffeljernet, og det tar ikke mer enn 2-3 minutter å steke en kanelbolle i vaffeljernet.

Oppskriften gir ca. 25 stk. 

 

Ingredienser: 

♥ 100 g smør
♥ 5 dl helmelk
♥ 50 g gjær
♥ 150 g sukker
♥ 2 ts kardemomme
♥ 2 egg
♥ 1 kg hvetemel

Fyll:
♥ 200 g smør
♥ 200 g brunt sukker
♥ 3 ss kanel

 

Fremgangsmåte: 

Smelt smøret og bland med melken. Varm opp væsken til den er fingervarm. Rør gjæren ut i væsken.

Bland i sukker, kardemomme og lett sammenvispede egg.

Ha så i hvetemelet og elt deigen i kjøkkenmaskinen i ca. 10 minutter, til den er jevn og smidig.

La deigen heve i 1 time.

 

 

Kjevle ut deigen til et stort rektangel (ca. 40 x 60 cm).

 

 

Bland mykt smør, brunt sukker og kanel og smør kremen over leiven.

 

 

 

 

Rull sammen leiven fra langsiden.

 

 

 

Skjær rullen i skiver som legges utover bordet.

 

 

Stek kanelbolleskivene i vaffeljern på middels varme.

 

 

Jeg bruker belgisk vaffeljern, men det går også å bruke vanlig vaffeljern.

 

 

 

Press lett på lokket slik at  kanelbolleskivene flates litt utover i jernet.

 

 

Tilpass temperaturen på vaffeljernet. Det pleier å ta 2-3 minutter til kanelbollevaflene blir gjennomstekte.  

 

 

Fortsett med neste kanelbolle.

 

 

Jeg hadde ikke trodd at det gikk an å få en gjennomstekt kanelbolle så raskt, men det gjør det! 

 

 

Avkjøl kanelbollevaflene på rist og server dem nystekte.

 

 

Det lukter herlig av de nystekte kanelbollevaflene! 

 

 


Tips: 

♥ Kanelbollevalfer smaker best samme dag. Gi dem et lite dryss melis til pynt, hvis du vil det. 

 

 

♥ Et nyttig tips er å fryse ustekte kanelbolleskiver du ikke vil bruke med det samme. Så kan du hente dem ut av fryseren senere, tine dem i 20 minutter, og så steke dem i vaffeljernet. Og vips har du nystekte kanelbollevafler!

♥ Ferdigstekte kanelbollevafler kan også fryses.

♥ Alternativt kan du steke noen av kanelbolleskivene du ikke vil legge i vaffeljernet på vanlig måte i stekeovnen. Stek de vanlige kanelbollene i så fall på midterste rille ved 230°C i ca. 10 minutter. 

♥ Husk å rengjøre vaffeljernet godt etter bruk. Det blir nokså skittent av fyllet i kanelbollene som smelter i jernet og etterlater seg rester. Det kan være lurt å gjøre dette så raskt som mulig etter at du ferdig med stekingen og før vaffeljernet er helt avkjølt. Da unngår du at restene størkner i jernet og blir harde og enda vanskeligere å fjerne. Bruk en tannpirker eller myk kost til å fjerne de skitne partiene mens de er varme, og sett deretter jernet på høykant med kjøkkenpapir under slik at overflødig fett renner ut av jernet. 

VASKEVAFFEL: 
Et tips hvis vaffeljernet er veldig skittent er å lage en såkalt "vaskevaffel". Det er ikke meningen å spise en vaskevaffel, den lages og stekes kun med formål å rense jernet. Bland sammen 1 dl hvetemel, 2 ss salt og 0,5 dl vann til en bløt deig. Legg denne deigen i vaffeljernet og press jernet godt sammen. Stek vaskevaffelen i noen minutter. Når du fjerner vaskevaffelen vil du se at mesteparten av det skitne i jernet følger med vaskevaffelen, og den etterlater seg et rent jern. Gjenta hvis nødvendig. 

 

Kanelboller i vaffeljern!  Heart  

 

 

Dette bør du teste ut! 

Så godt!  Yum

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Kanelboller stekt i vaffeljern (Kanelbollevafler)

Ingredienser

♥ 100 g smør
♥ 5 dl helmelk
♥ 50 g gjær
♥ 150 g sukker
♥ 2 ts kardemomme
♥ 2 egg
♥ 1 kg hvetemel

Fyll:
♥ 200 g smør
♥ 200 g brunt sukker
♥ 3 ss kanel

Fremgangsmåte

Smelt smøret og bland med melken. Varm opp væsken til den er fingervarm. Rør gjæren ut i væsken. Bland i sukker, kardemomme og lett sammenvispede egg. Ha så i hvetemelet og elt deigen i kjøkkenmaskinen i ca. 10 minutter, til den er jevn og smidig. La deigen heve i 1 time.

Kjevle ut deigen til et stort rektangel (ca. 40 x 60 cm).

Bland mykt smør, brunt sukker og kanel og smør kremen over leiven. Rull sammen leiven fra langsiden. Skjær rullen i skiver som legges utover bordet.

Stek kanelbolleskivene i vaffeljern på middels varme. Press lett på lokket slik at  kanelbolleskivene flates litt utover i jernet. Jeg bruker belgisk vaffeljern, men det går også å bruke vanlig vaffeljern. Tilpass temperaturen på vaffeljernet. Det pleier å ta 2-3 minutter til kanelbollevaflene blir gjennomstekte.  

Avkjøl kanelbollevaflene på rist og server dem nystekte.

Tips

♥ Kanelbollevalfer smaker best samme dag.

♥ Et nyttig tips er å fryse ustekte kanelbolleskiver du ikke vil bruke med det samme. Så kan du hente dem ut av fryseren senere, tine dem i 20 minutter, og så steke dem i vaffeljernet. Og vips har du nystekte kanelbollevafler!

♥ Ferdigstekte kanelbollevafler kan også fryses.

♥ Alternativt kan du steke noen av kanelbolleskivene du ikke vil legge i vaffeljernet på vanlig måte i stekeovnen. Stek de vanlige kanelbollene i så fall på midterste rille ved 230°C i ca. 10 minutter. 

♥ Husk å rengjøre vaffeljernet godt etter bruk. Det blir nokså skittent av fyllet i kanelbollene som smelter i jernet og etterlater seg rester. Det kan være lurt å gjøre dette så raskt som mulig etter at du ferdig med stekingen og før vaffeljernet er helt avkjølt. Da unngår du at restene størkner i jernet og blir harde og enda vanskeligere å fjerne. Bruk en tannpirker eller myk kost til å fjerne de skitne partiene mens de er varme, og sett deretter jernet på høykant med kjøkkenpapir under slik at overflødig fett renner ut av jernet. 

VASKEVAFFEL: 
Et tips hvis vaffeljernet er veldig skittent er å lage en såkalt "vaskevaffel". Det er ikke meningen å spise en vaskevaffel, den lages og stekes kun med formål å rense jernet. Bland sammen 1 dl hvetemel, 2 ss salt og 0,5 dl vann til en bløt deig. Legg denne deigen i vaffeljernet og press jernet godt sammen. Stek vaskevaffelen i noen minutter. Når du fjerner vaskevaffelen vil du se at mesteparten av det skitne i jernet følger med vaskevaffelen, og den etterlater seg et rent jern. Gjenta hvis nødvendig. 

09.03.2021
Allergier og preferanser: 

4 kommentarer

Bestandig elsket å bake kanelboller o.l, så testet ut denne i dag - resultatet ble helt fantastisk godt! Denne blir definitivt en gjenganger i årene fremover

Perfekt oppskrift! De ble helt nydelige Med dobbeltjern så gikk det som en lek Anbefales!

Veldig godt, og en artig - og populær variasjon på gjærbakst. Men ekstra tida det tar å steke en bolle om gangen, og klinet i vaffeljernet, gjør at jeg nok neppe kommer til å gjenta. Man må nesten ha et vaffeljern dedisert til dette bruket.

Utrolig gode men til en pris. Røykla hele 1 etg. I tillegg var det en tykk masse med knekk igjen i jernet. Måtte spyle det i varmt vann for å få det reint. Det ble så mye ork, at jeg lar kanelboller få være kanelboller og vafler få være vafler heretter

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter