Kanelkake i langpanne

Kanelkake i langpanne

06.07.2005
Kanelkake i langpanne

Ingredienser

250 g smør
1 liter kefir
700 g sukker
4 ts natron
8 ts kanel
800 g hvetemel

Pynt:
sukker
kanel

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Ha kefir, natron, kanel og sukker i en stor bakebolle. Rør godt sammen. Bland i avkjølt smør. Tilsett melet til slutt og rør til jevn deig (bruk stålvisp til å fjerne eventuelle klumper).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Dryss over rikelig med kanel og sukker. Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 min. Avkjøl kaken i langpannen. Del kaken opp i firkanter.

Tips

Det er lurt å løfte kakestykkene ut av langpannen med en stekespade i stedet for å hvelve kaken ut av langpannen, for da unngår du at alt sukkeret drysser av kaken.

Kaken er kjempefin å fryse!

06.07.2005
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

Anbefaler denne kaken med gulrot og eple :) man kan også tilsette forskjellig krydder og sjokoladebiter. Har en eggallergiker i hus, så denne har vi brukt som basisoppskrift for gulrotkake, beste allergikaken jeg har bakt :) så topper vi med ostekrem! Takk for at du har delt en så god kake uten egg :D

Takk for god grunnoppskrift. 1. forsøk syntes jeg det var altfor mye sukker, men så enkel å lage. 2. forsøk tok jeg 500 g sukker og ingenting på toppen som anbefalt. I tillegg tok jeg halvparten sammalt hvetemel. Den ble mye bedre etter min smak, men er fortsatt veldig søt. Er det noen som hr prøvd å lage med olje istedet for smør?

Hei Kan du lage kanelkake med sjokoladetrekk en gangDa hadde jeg blitt så glad;)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter