Kanelkake med sjokolade- og kaffeglasur

Kanelkake med sjokolade- og kaffeglasur

30.04.2021

Endelig er det helg igjen - så deilig!  Smile  

Her skal du få tips om en kjempegod og utrolig mjuuuk langpannekake som smaker deilig av kanel, sjokolade og kaffe!

 

 

Et dryss kokos er alltid populært, men kan sløyfes hvis du vil. 

Oppskriften passer til liten langpanne. 

 


Ingredienser: 

Kanelkake: 
♥ 250 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 3 egg
♥ 3 ts natron
♥ 3 ss kanel
♥ 250 g hvetemel
♥ 3 dl kulturmelk (se tips)

Sjokolade- og kaffeglasur: 
♥ 150 g smør
♥ 0,5 dl sterk, varm kaffe
♥ 3 ss kakao
♥ 1 ss kanel
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 400 g melis

Pynt:
♥ kokos eller sjokoladestrøssel

 

Fremgangsmåte: 

Kanelkake:

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. 

Bland inn natron, kanel og hvetemelet og deretter surmelken. Rør til deigen er jevn og klumpfri, men ikke rør lenger enn nødvendig for å få deigen godt blandet (se tips). 

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm). 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C  i ca. 30 minutter, til kaken er gjennomstekt. 

La kaken avkjøles litt i langpannen. 


Sjokolade- og kaffeglasur: 

Ha ingrediensene i en kjele og varm opp på svak varme til ingrediensene smelter sammen og du får en jevn og glatt glasur.

Prikk kaken med en gaffel og fordel deretter den varme glasuren over kaken. Dryss over kokos eller annet strøssel.

Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har stivnet. 

 

 

Løft kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret.

 

 

Enkel kake, men den er fantastisk god! 

 

 

Del kaken i firkanter.

 

 

Mmmm..... 

 

 

Elsker smakskombinasjonen kanel, sjokolade og kaffe!  Heart  

 

 

Tips: 

♥ I stedet for kulturmelk kan du like gjerne bruke kefir.

♥ Ikke rør mer enn nødvendig i deigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Da unngår du at kaken blir seig og kompakt. 

♥ Når du prikker kaken før du har over den varme glasuren, vil den trekke godt inn i kaken og gjøre den ekstra saftig og smakfull.

 

 

♥ Kakebitene holder seg myke i flere dager dersom de pakkes inn i plast. De er også supre å fryse. 

 

Du finner over 500 langpannekaker her på Det søte liv, og flere som ligner på denne. Smile  Se for eksempel Saupkake, som jeg er veldig glad i. Se også Krydderruter med kaffe- og sjokoladekrem og Krydderkake med kaffe- og sjokoladekrem

 

 

Håper du koser deg med denne deilige kaken! 

  Smile  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Kanelkake med sjokolade- og kaffeglasur

Ingredienser

Kanelkake: 
♥ 250 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 3 egg
♥ 3 dl surmelk 
♥ 3 ts natron
♥ 3 ss kanel
♥ 250 g hvetemel

Sjokolade- og kaffeglasur: 
♥ 150 g smør
♥ 0,5 dl sterk kaffe
♥ 3 ss kakao
♥ 1 ss kanel
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 400 g melis

Pynt:
♥ kokos eller sjokoladestrøssel

Fremgangsmåte

Kanelkake:

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. 

Bland inn natron, kanel og hvetemelet og deretter surmelken. Rør til deigen er jevn og klumpfri, men ikke rør lenger enn nødvendig for å få deigen godt blandet (se tips). 

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm). 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C  i ca. 30 minutter, til kaken er gjennomstekt. 

La kaken avkjøles litt i langpannen. 


Sjokolade- og kaffeglasur: 

Ha ingrediensene i en kjele og varm opp på svak varme til ingrediensene smelter sammen og du får en jevn og glatt glasur.

Prikk kaken med en gaffel og fordel deretter den varme glasuren over kaken. Dryss over kokos eller annet strøssel.

Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har stivnet. 

Løft kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret.

Del kaken i firkanter.

Tips

♥ I stedet for kulturmelk kan du like gjerne bruke kefir.

♥ Ikke rør mer enn nødvendig i deigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Da unngår du at kaken blir seig og kompakt. 

♥ Når du prikker kaken før du har over den varme glasuren, vil den trekke godt inn i kaken og gjøre den ekstra saftig og smakfull.

♥ Kakebitene holder seg myke i flere dager dersom de pakkes inn i plast. De er også supre å fryse. 

30.04.2021
Kakekategori: 

1 kommentarer

Hei! Jeg lurer på om du tror det vil funke å bruke eddik+soyamelk fremfor egg, i så fall hvor mye eddik? Jeg har lyst til å veganisere oppskriften:)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter