Brukere online: 2110
Brukere i dag: 8731
Brukere siste 7 dager: 259406
Jeg fikk lyst til å lage en blåbærvariant av Karamellisert rabarbrapai med havre, og DET ble godt det! 😍
Havrelaget på toppen av blåbærene blir herlig seigt og karamellisert. Helt nydelig!
Kaken er superlettvint å lage, og det går like fint å bruke fryste blåbær som ferske.
Server paien varm, og gjerne sammen med vaniljeis. Se også Karamellisert ripspai med havre og Karamellisert eplepai med havre.
Ingredienser:
♥ 500 g blåbær (se tips)
♥ 0,5 dl sukker
♥ 2 ss potetmel
Havredeig:
♥ 150 g smør
♥ 0,5 dl lys sirup
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2 dl sukker
♥ 2 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2,5 dl havregryn (små, lettkokte eller store, se tips)
Fremgangsmåte:
Ha blåbærene i en bolle. Dersom du bruker fryste blåbær, trenger de ikke å tines først.
Bland sukker og potetmel sammen i en kopp. Ha dette deretter i bollen med blåbærene. Vend godt slik at alle bærene blir godt dekket.
Ha dette i en ildfast form (ca 26 - 28 cm i diameter).
Smelt smøret til havredeigen i en kjele. Ta kjelen av platen. Bland i sirup, kremfløte og sukker. Rør så i hvetemel, bakepulver og til slutt havregryn.
Fordel deigen over blåbærene.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 - 40 minutter.
Enkel, men vidunderlig god blåbærpai!
Serveres nystekt med vaniljeis.
Tips:
♥ Jeg foretrekker å bruke skogsblåbær, som har enda mer intens blåbærsmak enn de store, amerikanske blåbærene (som er lyse inni), som er mest vanlige å se i butikkene. Utenom blåbærsesongen går det som sagt veldig fint å bruke frosne blåbær.
♥ Små, lettkokte havregryn gir mer kompakt havredeig enn om du bruker store havregryn, som gir en mer smulete topping. Jeg brukte her en kombinasjon av små og store havregryn (2 dl små, lettkokte havregryn og 0,5 dl store havregryn).
♥ Kaken smaker aller best nylaget. Rester kan oppbevares i kjøleskapet, og kan varmes opp på nytt i ovnen dagen etter.
♥
God fornøyelse! 😋
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 500 g blåbær (se tips)
♥ 0,5 dl sukker
♥ 2 ss potetmel
Havredeig:
♥ 150 g smør
♥ 0,5 dl lys sirup
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2 dl sukker
♥ 2 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2,5 dl havregryn (små, lettkokte eller store, se tips)
Ha blåbærene i en bolle. Dersom du bruker fryste blåbær, trenger de ikke å tines først.
Bland sukker og potetmel sammen i en kopp. Ha dette deretter i bollen med blåbærene. Vend godt slik at alle bærene blir godt dekket.
Ha dette i en ildfast form (ca 26 - 28 cm i diameter).
Smelt smøret til havredeigen i en kjele. Ta kjelen av platen. Bland i sirup, kremfløte og sukker. Rør så i hvetemel, bakepulver og til slutt havregryn.
Fordel deigen over blåbærene. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 - 40 minutter.
Serveres nystekt med vaniljeis.
♥ Jeg foretrekker å bruke skogsblåbær, som har enda mer intens blåbærsmak enn de store, amerikanske blåbærene (som er lyse inni), som er mest vanlige å se i butikkene. Utenom blåbærsesongen går det som sagt veldig fint å bruke frosne blåbær.
♥ Små, lettkokte havregryn gir mer kompakt havredeig enn om du bruker store havregryn, som gir en mer smulete topping. Jeg brukte her en kombinasjon av små og store havregryn (2 dl små, lettkokte havregryn og 0,5 dl store havregryn).
♥ Kaken smaker aller best nylaget. Rester kan oppbevares i kjøleskapet, og kan varmes opp på nytt i ovnen dagen etter.
1 kommentar
Hei! Kan denne lages før…
Hei! Kan denne lages før gjestene kommer og stå noen timer på kjøkkenbenken før den går i ovnen?
Skriv ny kommentar