Karamelliskake

Karamelliskake

10.09.2006
Karamelliskake

Ingredienser

Kjeksbunn:
12 stk Digestive kjeks
75 g smør

Is:
3 eggeplommer
0,75 dl melis
3 dl kremfløte
Smilsaus etter smak (Freia)

Pynt:
Gjende karamellkjeks (Sætre Kjeks)

Fremgangsmåte

Knus kjeksen (dette gjøres enkelt i morter, i food processor, eller ha kjeksen i en pose og kjevle over). Bland kjekssmulene med smeltet smør. Press kjeksmassen godt ned i bunnen på en rund form (22 cm i diameter). Sett kjølig.

Pisk eggeplommene og melis lyst og luftig. Pisk kremfløten til halvstiv krem og bland inn i eggedosisen. Ringle så i Smilsaus rett fra flasken. Rør forsiktig i isblandingen med en slikkepott (sausen skal blande seg litt med kremen, men ikke helt, slik at isen får et marmorert utseende).

Hell isen i kakeformen. Ringle over litt mer Smilsaus på toppen og marmorer forsiktig ved hjelp av en gaffel. Sett formen i fryseren til isen har stivnet.

Ta kaken ut av formen 20 min før servering og sett på et passende fat. Pynt iskaken med Gjende karamellkjeks.

Tips

Smilsaus (Freia Smil topping) er en nydelig sjokoladesaus med karamellsmak (smaker som smeltet Smil). Kjøp 1 flaske Smilsaus til denne kaken, men smak deg frem hvor mye du ønsker å tilsette i isen. Jeg pleier å bruke opp ca 3/4 av flasken, men sausen er nokså søt, så dette er som sagt en smaksak.

Finner du ikke Smilsaus på flaske, kan du også bruke vanlig Smil sjokolader og smelte over vannbad. Bruk da 3 stk Smil ruller. La sjokoladen avkjøle før du forsiktig blander den i kremen.

Merk at det ikke er nødvendig å smøre kakeformen før du trykker nedi kjeksblandingen. Når kaken er frossen løsner den lett fra formen uansett.

Som andre iskaker, kan også denne fryses på nytt dersom ikke hele blir spist opp ved første gangs servering. Merk imidlertid at karamellfyllet i Gjendekjeksen blir nokså hardt ved frysing. Kjeksen smaker med andre ord best dersom den ikke fryses.

10.09.2006
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

5 kommentarer

Smil topping er ikke lett å få tak i. Meny og Rema hadde ikke.. Smeltet Smil i vannbad men den stivnet når den ble kald. Skal prøve å bruke den som sjokoladesmuler i isen!!! Bruker også litt Freia karamellsaus fra flaske. Er spent på om dennekaken blir god. V.h. Irene

Å hvor for jeg kjøpt smil sausen?

Karamell sjokoladesaus fungerer like fint som skilsmisse

Hadde vært fint om det kom en alternativ måte å få "smil-saus" på, siden Freia fjernet den fra markedet for flere år siden :(
Fikk så lyst på denne iskaken...

Hei dere, det er riktig at Smil-sausen dessverre ikke selges lenger.... Mange år siden jeg skrev denne oppskriften. Men man kan lage Smilsaus av Smil som smeltes i varm kremfløte. Kok opp 1 dl kremfløte, ta kjelen av platen og tilsett 200 g Smil. Rør til sjokoladen har smeltet og du har smil-saus. :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter