Karamellkaker


Av småkaker er kanskje Karamellkaker de jeg har fått mest skryt av. Det er mye lys sirup og vaniljesukker som gir den deilige karamellsmaken!

"Karamellkaker" ligner den populære, svenske varianten som heter "Kolakaker" (se oppskrift på detsoteliv.no).

Oppskriften gir 30 stk.

Karamellkaker
Ingredienser

100 g smør
3/4 dl sukker
1 ss vaniljesukker
2 ss lys sirup
1 ts bakepulver
3 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør, sirup, sukker og vaniljesukker til smørkrem. Sikt sammen mel og bakepulver og tilsett. Kna sammen med hendene til du får en jevn deig.

Del deigen i 4 emner. Trill 4 ruller med nesten samme lengde som stekeplaten. Legg dem på samme bakepapirdekkede stekeplate. Trykk lengdene flate med en gaffel slik at det danner seg striper på langs.

Stek midt i ovnen ved 175°C i ca 12 min. Skjær kakene i biter mens de er lunkne. La pinnene avkjøles noe på platen før de flyttes forsiktig over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

Tips

"Karamellkaker" oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Disse fikk jeg ikke til, ble ikke deig som jeg klarte å rulle ut. Må det være smeltet smør? kuttet ut litt sukker men det har vel ikke noe å si.

Disse var en kjempehitt i fjor og jeg tenkte jeg skulle lage en hel bunsj i år! Men hvor lenge holder de seg tror du? Kan jeg starte å bake de i midten av November?

Tusen takk for så mange fantastiske oppskrifter! Bruker alltid nettsiden eller boka di når jeg skal bake :D

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift