Brukere online: 1385
Brukere i dag: 33917
Brukere siste 7 dager: 170869
Det er uvirkelige dager for tiden.
Tragiske nyheter, bekymringer og uro preger tilværelsen.
Selv merker jeg nå på meg selv hvor utrolig viktig det er å passe på å gjøre noe jeg liker hver dag, og som får tankene over på noe annet. Om så bare for en liten stund, og selv om det er noe så enkelt og hverdagslig som baking.
Håper du også finner på noe hyggelig å gjøre hjemme! Liker du å bake, kan jeg anbefale deg å prøve disse småkakene. Oppskriften er den samme som Kolakaker, som er så populære å lage til jul, bare at jeg nå har drysset på hakkede nøtter og perlesukker.
Kjempegode småkaker med karamellsmak som er kjekke å server til te- eller kaffekoppen!
Ingredienser:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 1 ss sirup
♥ 2 ts natron
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 300 g hvetemel
Pynt:
♥ 1 eggehvite
♥ 75 g mandler eller hasselnøtter
♥ 4 ss perlesukker
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn en stor spiseskje med sirup. Sikt sammen det tørre og tilsett. Kna sammen med hendene til du får en jevn deig.
Del deigen i 4 emner. Trill 4 ruller med samme lengde som langsiden av en stekeplate. Legg dem alle sammen ved siden av hverandre på en bakepapirkledd stekeplate. Trykk rullene litt flate stenger med fingrene.
Pensle over stengene med eggehvite. Dryss over finhakkede nøtter og perlesukker.
Sett platen midt i ovnen og stek ved 175°C i ca 15 minutter.
Skjær stengene opp på skrå med en skarp kniv eller et pizzahjul mens de er lunkne.
La kakene avkjøles noe på platen før de forsiktig tas fra hverandre.
Flytt kakene over på rist og la dem avkjøles helt.
Kjekt med noen småkaker i kakeboksen også når det ikke er jul!
Tips:
♥ Du kan bruke både mørk eller lys sirup i disse kakene.
♥ Oppbevar småkakene i tettsluttet kakeboks.
♥ Se også oppskrift på "Karamellkaker".
Prøv å gjøre det så koselig du klarer når du er hjemme og gi deg selv en liten pause fra bekymringene i løpet av dagen. Finn frem en god bok eller en film, noen tente lys og noen hjemmebakte småkaker!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 1 ss sirup
♥ 2 ts natron
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 300 g hvetemel
Pynt:
♥ 1 eggehvite
♥ 75 g mandler eller hasselnøtter
♥ 4 ss perlesukker
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn en stor spiseskje med sirup. Sikt sammen det tørre og tilsett. Kna sammen med hendene til du får en jevn deig.
Del deigen i 4 emner. Trill 4 ruller med samme lengde som langsiden av en stekeplate. Legg dem alle sammen ved siden av hverandre på en bakepapirkledd stekeplate. Trykk rullene litt flate stenger med fingrene.
Pensle over stengene med eggehvite. Dryss over finhakkede nøtter og perlesukker.
Sett platen midt i ovnen og stek ved 175°C i ca 15 minutter.
Skjær stengene opp på skrå med en skarp kniv eller et pizzahjul mens de er lunkne. La kakene avkjøles noe på platen før de forsiktig tas fra hverandre. Flytt kakene over på rist og la dem avkjøles helt.
♥ Du kan bruke både mørk eller lys sirup i disse kakene.
♥ Oppbevar småkakene i tettsluttet kakeboks.
♥ Se også oppskrift på "Karamellkaker".
Skriv ny kommentar