Kiwiformkake


Kiwiformkake er en enkel og god formkake som inneholder biter med fersk kiwi.

Kiwiformkake
Ingredienser

125 g smør
1,5 dl sukker
2 egg
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 kiwi

Pynt:
2 dl melis
1 ss vann

Fremgangsmåte

Pisk smør og sukker hvitt. Pisk inn ett egg om gangen. Rør kraftig mellom hvert egg. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og rør deigen jevn.

Skrell kiwiene og del dem opp i biter. Bland bitene forsiktig i deigen.

Ha deigen i en liten, smurt brødform (1 liter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175°C i ca 35 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).

Avkjøl kaken litt i formen. Løsne kaken fra kanten av formen med en skarp kniv og hvelv kaken ut av formen. Avkjøl helt. Pynt den kalde kaken med melisglasur.

Tips


Kiwiformkake holder seg saftig i noen dager hvis den pakkes inn i plast. Kaken kan også fryses.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift