Kjøleskapsgrøt med havregryn og chiafrø

Kjøleskapsgrøt med havregryn og chiafrø

10.08.2016


Her skal dere få et deilig, lettvint frokosttips av meg!

Du finner fra før flere varianter av Kjøleskapsgrøt her på bloggen, som kjennetegnes av havregryn som ligger i bløt over natten. Det samme gjelder Chiapudding, som har blitt mer og mer populært i det siste.

Her er havregryn og chiafrø kombinert! Jeg synes dette ble meget godt, og da er det jo gøy å tenke på at det er veldig sunt i tillegg... Smile 

Blandingen havregryn og chiafrø kan bløtlegges i melk, kulturmelk, vaniljekesam eller yoghurt, alt etter hva du foretrekker. Jeg søter med honning og topper med nydelig blåbærsyltetøy, friske bær, gresskarkjerner og hakkede mandler.

 

 

Smaker fantastisk - men her kan du jo variere og eksperimentere med hva du liker best! 

 

Dette trenger du til 1 god porsjon:
 

Ingredienser:

♥ 1,5 dl store havregryn
♥ 1 ss chiafrø
♥ 2 dl melk eller yoghurt (se tips)
♥ 1 ss flytende honning

Topping:
♥ 2 ss godt blåbærsyltetøy (se tips)
♥ 8 bringebær
♥ 5 mandler
♥ 1 ts gresskarkjerner


Fremgangsmåte:

Finn frem en skål og bland sammen havregryn, chiafrø, melk/yoghurt og honning.

Sett skålen i kjøleskapet over natten. Blandingen vil da ha tyknet en god del.

Topp skålen med blåbærsyltetøy, bær og nøtter etter ønske!

Server og nyt!

 

 

 

Tips:

Jeg testet å bruke melk denne gangen, og det ble veldig godt, men grøten blir ikke like stiv som chiapuddingen jeg har laget før. Bruker du vaniljekesam eller gresk yoghurt, blir konsistensen på den ferdige grøten tykkere. Her kan du variere etter smak og behag og hva du måtte ha for hånden.

♥ Hvor søtt man liker det, er jo en smaksak. Du kan sløyfe honningen dersom du bruker yoghurt med bærsmak. Jeg synes det er deilig med syltetøy på toppen, men det må være syltetøy av god kvalitet med masse bær. Jeg har forelsket meg i det nye syltetøyet Nora Kjølt med 70 % bær.

 

 

Syltetøyet finnes med jordbær, bringebær og blåbær.

NB! Dette innlegget er ikke sponset av Nora - jeg bare virkelig liker dette syltetøyet enormt godt!  Smile 

 

Kos deg!

 



 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Kjøleskapsgrøt med havregryn og chiafrø

Ingredienser

♥ 1,5 dl store havregryn
♥ 1 ss chiafrø
♥ 2 dl melk eller yoghurt (se tips)
♥ 1 ss flytende honning

Topping:
♥ 2 ss godt blåbærsyltetøy (se tips)
♥ 8 bringebær
♥ 5 mandler
♥ 1 ts gresskarkjerner

Fremgangsmåte

Finn frem en skål og bland sammen havregryn, chiafrø, melk/yoghurt og honning.

Sett skålen i kjøleskapet over natten. Blandingen vil da ha tyknet en god del.

Topp skålen med blåbærsyltetøy, bær og nøtter etter ønske!

Server og nyt!

Tips

♥ Jeg testet å bruke melk denne gangen, og det ble veldig godt, men grøten blir ikke like stiv som chiapuddingen jeg har laget før. Bruker du vaniljekesam eller gresk yoghurt, blir konsistensen på den ferdige grøten tykkere. Her kan du variere etter smak og behag og hva du måtte ha for hånden.

♥ Hvor søtt man liker det, er jo en smaksak. Du kan sløyfe honningen dersom du bruker yoghurt med bærsmak. Jeg synes det er deilig med syltetøy på toppen, men det må være syltetøy av god kvalitet med masse bær.

10.08.2016
Desserter: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter