Kladdkake med pærer

Kladdkake med pærer

28.06.2010

Å oppleve mestringsfølelse er herlig! Det er vel derfor vi alle har en tendens til å gjøre enda mer av det vi synes vi får til (og prøver å snike oss unna det vi føler at vi ikke mestrer...). Cluet er å gjøre det så enkelt at suksessen er garantert:-)

Her er en kake som det er helt umulig å mislykkes med. Deigen skal bare røres/kladdes raskt sammen (derav navnet) og for øvrig trenger du bare å dytte pærebiter ned i deigen.

Simsalabim og voilà! Kaken er klar og du kan glede deg over resultatet!

Kladdkake med pærer

Ingredienser

100 g smør
2 store egg
3 dl sukker
1 ts vaniljesukker
4 ss kakao
1,5 dl hvetemel
- -
200 g hermetiske pærer (se tips)

Pynt:
hakkede mandler
perlesukker

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Rør sammen alle ingrediensene til en jevn deig.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. La pærene renne godt av seg og del dem i skiver som dyttes lett ned i deigen. Dryss over litt hakkede mandler og perlesukker.

Stek kaken nederst i ovnen ved 200°C i ca 30 min. Kaken kan godt være litt klebrig i midten. Avkjøl kaken i formen før den legges over på et fat.

Server kaken gjerne med pisket krem ved siden av.

Tips

Du kan selv bestemme mengden pærebiter. En stor boks hermetiske pærer inneholder ca 450 g pærer, og jeg brukte omtrent en halv slik boks til kaken du ser på bildet (4 halve pærer).

Se også oppskrift på "Kladdekake", "Oreo kladdekake" og "Kladdemuffins".

28.06.2010
Kakekategori: 
Sesong: 
Stikkord: 

1 kommentarer

Skal ingrediensene virkelig bare røres sammen?
Ikke piske sukker og egg først?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter