Klassiske kanelsnurrer

ANNONSE

Den 4. oktober feirer vi Kanelbollens dag! 

Synes du det hadde vært kjekt å ha full kontroll på alle matdagene man markerer i løpet av året, bør du anskaffe deg Det søte liv-kalenderen for 2023!

 

 

Se i din nærmeste bokhandel eller bestill på nett HER

Du finner mange varianter av kanelboller her på Det søte liv. I dag blir det en super oppskrift på Klassiske kanelsnurrer - men med en litt snedig snurrevri for å få dem ekstra store og saftige. 😉 

Kos deg!  😋

 

 

Oppskriften gir ca. 15 stk.

 

Ingredienser:

Gjærdeig:
♥ 5 dl helmelk
♥ 50 g gjær
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ 2 egg
♥ 14 dl hvetemel
♥ 150 g mykt smør

Fyll:
♥ 150 g mykt smør
♥ 4 ss sukker
♥ 2 ss kanel (se tips)

Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ perlesukker (se tips)


Fremgangsmåte: 

Gjærdeig:

Varm opp melken til den er lunken (fingervarm).

Smuldre gjæren i bakebollen og tilsett sukker, vaniljesukker og kardemomme. Tilsett den lunkne melken og rør til gjæren har løst seg opp.

Bland inn lett sammenvispede egg. Ha så i hvetemelet og elt deigen i kjøkkenmaskinen i et par minutter. Tilsett så mykt smør i klatter og elt videre i maskinen i ca. 10 minutter. Deigen skal da være glatt og smidig.

La deigen heve i 1 time.

 




Forming og steking: 

Kjevle ut deigen til et stort rektangel (ca. 30 x 40 cm).

Bland mykt smør, sukker og kanel og smør kremen over leiven.

 

 

Nå kan du lage kanelsnurrer på den "vanlige" måten ved å rulle leiven sammen fra langsiden som en rullekake og så skjære rullen i skiver. (Ruller du leiven sammen fra kortsiden, får du en tykkere rull og dermed større kanelsnurrer, se tips.)

En vri som gir ekstra store og saftige kanelsnurrer, er å i stedet skjære leiven i striper på langs, som er 2 - 3 cm i bredden.

Rull så hver lengde sammen fra den ene kortsiden til den andre. 

 

 

Legg snurrene på bakepapirdekkede stekeplater. 

 

 

Etterhev snurrene i ca. 30 minutter. 

 

 

Pensle snurrene med egg som er pisket lett sammen med litt melk. Dryss på perlesukker. 

Stek snurrene midt i ovnen ved 225°C i ca. 10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

 

 

 

Altså - det er umulig å gå lei av nystekte kanelsnurrer!  😋

 

 

 

Disse kanelsnurrene blir skikkelig tykke, saftige og gode! NAM! 😍

 

 

Tips:

♥ Jeg bruker helst Ceylon kanel, som er sunnere og gir bedre kanelsmak, men hvis du ikke har det, kan du selvfølgelig bruke den kanelen du har. 

♥ I denne oppskriften skal smøret eltes inn i deigen til slutt. Dette krever at du har en kjøkkenmaskin med eltekrok.  

♥ En annen måte å få store kanelsnurrer på er å rulle sammen leiven fra kortsiden. Du får da en tykk rullekake som kan skjæres i skiver. Det er da lurt å bruke en taggete brødkniv og forsiktig sage seg igjennom rullen. Fordelen med å snurre sammen én og én remse som jeg har gjort her, er at du da ikke trenger å skjære igjennom en tykk rullekake og at det dermed er lettere å få snurrene pene. 

♥ Perlesukker som holder seg hvitt gjennom stekingen (såkalt svensk perlesukker) fås kjøpt i velassorterte matbutikker, blant annet Coop Mega (fra Dansukker). 

♥ Gjærbakst smaker aller best samme dag. Det du får til overs kan du fryse. Etter tining kan du gjerne varme baksten kort i ovnen, så smaker snurrene som nystekte igjen. 

 

Kos deg på Kanelbollens dag - og god høstferie til deg som har det!  😊

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Klassiske kanelsnurrer
Ingredienser

Gjærdeig:
♥ 5 dl helmelk
♥ 50 g gjær
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ 2 egg
♥ 14 dl hvetemel
♥ 150 g mykt smør

Fyll:
♥ 150 g mykt smør
♥ 4 ss sukker
♥ 2 ss kanel (se tips)

Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ perlesukker

Fremgangsmåte

Gjærdeig:
Varm opp melken til den er lunken (fingervarm). Smuldre gjæren i bakebollen og tilsett sukker, vaniljesukker og kardemomme. Tilsett den lunkne melken og rør til gjæren har løst seg opp.

Bland inn lett sammenvispede egg. Ha så i hvetemelet og elt deigen i kjøkkenmaskinen i et par minutter. Tilsett så mykt smør i klatter og elt videre i maskinen i ca. 10 minutter. Deigen skal da være glatt og smidig.

La deigen heve i 1 time.

Forming og steking: 
Kjevle ut deigen til et stort rektangel (ca. 30 x 40 cm).

Bland mykt smør, sukker og kanel og smør kremen over leiven.

Nå kan du lage kanelsnurrer på den "vanlige" måten ved å rulle leiven sammen fra langsiden som en rullekake og så skjære rullen i skiver. (Ruller du leiven sammen fra kortsiden, får du en tykkere rull og dermed større kanelsnurrer, se tips.)

En vri som gir ekstra store og saftige kanelsnurrer, er å i stedet skjære leiven i striper på langs, som er 2 - 3 cm i bredden.

Rull så hver lengde sammen fra den ene kortsiden til den andre. 

Legg snurrene på bakepapirdekkede stekeplater. Etterhev snurrene i ca. 30 minutter. 

Pensle snurrene med egg som er pisket lett sammen med litt melk. Dryss på perlesukker. 

Stek snurrene midt i ovnen ved 225°C i ca. 10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

Tips

♥ Jeg bruker helst Ceylon kanel, som er sunnere og gir bedre kanelsmak, men hvis du ikke har det, kan du selvfølgelig bruke den kanelen du har. 

♥ I denne oppskriften skal smøret eltes inn i deigen til slutt. Dette krever at du har en kjøkkenmaskin med eltekrok.  

♥ En annen måte å få store kanelsnurrer på er å rulle sammen leiven fra kortsiden. Du får da en tykk rullekake som kan skjæres i skiver. Det er da lurt å bruke en taggete brødkniv og forsiktig sage seg igjennom rullen. Fordelen med å snurre sammen én og én remse som jeg har gjort her, er at du da ikke trenger å skjære igjennom en tykk rullekake og at det dermed er lettere å få snurrene pene. 

♥ Perlesukker som holder seg hvitt gjennom stekingen (såkalt svensk perlesukker) fås kjøpt i velassorterte matbutikker, blant annet Coop Mega (fra Dansukker). 

♥ Gjærbakst smaker aller best samme dag. Det du får til overs kan du fryse. Etter tining kan du gjerne varme baksten kort i ovnen, så smaker snurrene som nystekte igjen. 

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift