Klementinmarmelade

Klementinmarmelade

30.01.2014


Hei!

Har dere fått med dere at jeg er hekta på ost?  

Icon e biggrin   

 

 

Derfor kan jeg ikke la det gå altfor lenge mellom hver gang jeg har en eller annen form for osteanretning med noe godt og søtt tilbehør ved siden av.  Yum

 

Nydelig som del av en bedre middag!

Og beste kosematen i sofaen med god vin til.... 

 

Her serverer jeg nylaget "Klementinmarmelade" sammen med skiver av en god "Manchego" og et stort stykke moden "Cheddar Montgomery".

Tre favoritter som harmonerer godt smaksmessig og som til sammen blir en SUPERfavoritt!  Grin

 

Klementinmarmeladen er lett å lage og holdbar på glass i kjøleskapet.

 

 

Ingredienser:

♥ 1 kg klementiner (se tips)
♥ 5 dl vann
♥ 500 g syltesukker (sukker med pektin, se tips)

 

Fremgangsmåte:

Bruk halvparten av klementinene med skall. Den andre halvparten skreller du (ellers kan det bli for mye klementinskall i marmeladen).

Del klementinene på midten og skjær så halvdelene i tynne skiver. Ha både klementinskivene med og klementinskivene uten skall i en tykkbunnet kjele. Tilsett vann og syltesukker.

Kok opp blandingen under omrøring og la den så småkoke i ca 1 time. Rør av og til så marmeladen ikke svir seg i bunnen og følg med på at varmen ikke er for svak og heller ikke for sterk. Tilsett litt mer vann hvis du synes at marmeladen blir for tykk på slutten.

Når marmeladen er ferdig, vil fruktkjøttet ha kokt helt sammen og du vil kun se strimlene med klementinskallet i marmeladen. Merk at marmeladen vil tykne til ytterligere når den er avkjølt.

Hell den varme marmeladen på glass og avkjøl.

 

Nydelig Klementinmarmelade, som jeg synes passer spesielt godt sammen med faste, gule, godt modnede oster som manchego og cheddar.  Marmeladen er også god til andre, mer vanlige type guloster som Sveitser, Jarlsberg og Norvegia.

 

Tips:

♥  Bruk helst økologiske klementiner så du unngår for mye sprøytemiddel fra klementinskallet.
 


 

♥  Syltesukker er vanlig sukker tilsatt pektin som gjør at marmeladen tykner mer enn om du bruker vanlig sukker. Syltesukker fås kjøpt i de fleste matvarebutikkene (jeg bruker syltesukker fra DanSukker). 
 

Men det går også helt fint å lage denne Klementinmarmeladen med vanlig sukker.
 

♥ Cheddar Montgomery

Cheddar Montgomery er den aller beste cheddarosten jeg vet om! Den lages i Somerset i England og er lys og marmorert, og ikke oransj i fargen som den amerikanske cheddaren.  Serveres best romtemperert.

Cheddar cheese, the most widely purchased and eaten cheese in the world is always made from cow's milk. It is a hard and natural cheese that has a slightly crumbly texture if properly cured and if it is too young, the texture is smooth. It gets a sharper taste as it matures, over a period of time between 9 to 24 months. Shaped like a drum, 15 inches in diameter, Cheddar cheese is natural rind bound in cloth while its color generally ranges from white to pale yellow. However, some Cheddars may have a manually added yellow-orange color.

Joseph Harding, the "father of Cheddar cheese" who invented modern cheese making techniques described the ideal quality of original Somerset Cheddar as "close and firm in texture, mellow in character or quality, rich with a tendency to melt in the mouth and has full and fine flavour somewhat like hazelnut!

Kilde: www.cheese.com

 

♥  Jeg elsker Manchego!

The Manchego is produced in the La Mancha region of Spain, which is also home to Don Quixote. It is made from unpasteurized sheep's milk. It is one of the popular cheeses from Spain, made from sheep's milk.

The traditional use of grass moulds leaves a distinctive, characteristic zigzag pattern on the Manchego cheese. Authentic Manchego is only made from the Manchego sheep's milk. Manchego cheese is made from both pasteurized and unpasteurized milk. The farmhouse version is produced from unpasteurized milk while the industrial version is made from pasteurized milk.

The rind is inedible with a distinctive, traditional herringbone basket weave pattern, pressed on it. A typical ear wheat pattern is pressed onto the top and bottom wheels of the cheese. There are specific differences in Manchego cheeses, depending on their aging period.

  • Semi Curado - Young Manchego cheese is aged around 3 months are supple and moist. The flavor is fruity, grass, hay with a tangy note.

  • Curado - Manchego cheese aged for 6 months acquires a caramel and nutty flavor. It has distinct acidity.

  • Viejo - Manchego cheese aged for a year becomes crumbly in texture while the interior of the cheese acquires a butterscotch color. It has a sweet, lingering taste.

Kilde. www.cheese.com
 

♥  Både Manchego og Cheddar finnes i de fleste store matbutikkene som har egne ostedisker.

♥  Klementinmarmeladen er også veldig god servert sammen med varme croissanter eller scones.
 

Såååå godt!


♥ ♥ ♥ ♥

 

Følg med i morgen, dere. Da begynner Valentinestema her på Det søte liv og det vil komme flere romantiske kaker og desserter frem mot den 14. februar.  Vi starter opp i morgen med en superfin GIVEAWAY med romantisk cupcakeutstyr fra Kakebua!   

 

Klementinmarmelade

Ingredienser

♥ 1 kg klementiner (se tips)
♥ 5 dl vann
♥ 500 g syltesukker (sukker med pektin, se tips)

Fremgangsmåte

Bruk halvparten av klementinene med skall. Den andre halvparten skreller du (ellers kan det bli for mye klementinskall i marmeladen).

Del klementinene på midten og skjær så halvdelene i tynne skiver. Ha både klementinskivene med og klementinskivene uten skall i en tykkbunnet kjele. Tilsett vann og syltesukker.

Kok opp blandingen under omrøring og la den så småkoke i ca 1 time. Rør av og til så marmeladen ikke svir seg i bunnen og følg med på at varmen ikke er for svak og heller ikke for sterk. Tilsett litt mer vann hvis du synes at marmeladen blir for tykk på slutten.

Når marmeladen er ferdig, vil fruktkjøttet ha kokt helt sammen og du vil kun se strimlene med klementinskallet i marmeladen. Merk at marmeladen vil tykne til ytterligere når den er avkjølt.

Hell den varme marmeladen på glass og avkjøl.

Tips

♥  Bruk helst økologiske klementiner så du unngår for mye sprøytemiddel fra klementinskallet.

♥  Syltesukker er vanlig sukker tilsatt pektin som gjør at marmeladen tykner mer enn om du bruker vanlig sukker. Syltesukker fås kjøpt i de fleste matvarebutikkene (jeg bruker syltesukker fra DanSukker). Men det går også helt fint å lage denne Klementinmarmeladen med vanlig sukker.

♥ Nydelig Klementinmarmelade, som jeg synes passer spesielt godt sammen med faste, gule, godt modnede oster som manchego og cheddar.  Marmeladen er også god til andre, mer vanlige type guloster som Sveitser, Jarlsberg og Norvegia.

♥  Klementinmarmeladen er også veldig god servert sammen med varme croissanter eller scones.

30.01.2014

7 kommentarer

Lagde klementinmarmelade til en kveld med 22 damer, ost og rødvin. Smakte litt lite søtt alene, men fantastisk godt sammen med de forskjellige ostene. Smakene kompletterer hverandre Fyller på litt sukker så blir den en favoritt hos barna også. Lagde også sitrus marinerte aprikoser som gjorde stor suksess.

Gøy å høre at du ble fornøyd, Monica, og takk for tilbakemelding og tips. Ost- og rødvinsaften med 22 damer høres livlig ut :-)

Høres kjempegodt ut! Dette må prøves. Hvor lang holdbarhet tror du den har?

Hei! Tenkte å prøve meg på denne, men lurte litt på ca hvor mange liter ferdig marmelade det blir? Må ha nok glass, må vite :D

Hei, har aldri smakt dette før, men heiv oppi en kanel og vaniljestang også da det snart er jul så får vi se hva det blir ut av det

Ser helt nydelig godt ut, er dette noe en kan lage som en del av hjemmelaget julegave? Hva er holdbarheten på denne marmeladen? Hvis den legges i vakumpakket glass :)

Hei! Fikk lyst til å lage dette i julegave. Hvor mye marmelade blir det av denne oppskriften? :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter