Kokoskake i langpanne med marengskrem

Dette er en amerikansk oppskrift på kokoskake laget i stor langpanne. Kaken inneholder rømme og er veldig saftig. Som for amerikanske kaker flest, er glasuren en viktig del av denne kaken. Den er litt klissete, marengsaktig og seig - og helt fantastisk god!

PS: Kaken er også veldig god uten glasur.

Kokoskake i langpanne med marengskrem
Ingredienser

5 egg
6 dl sukker
6 dl lettrømme
3 dl kokos
7 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Glasur:
4 ss vann
3 dl sukker
2 eggehviter

Pynt:
kokos

Fremgangsmåte

Rør sammen egg og sukker med en stålvisp i en stor bakebolle (ikke visp eggedosis). Rør deretter i rømme og kokos. Sikt sammen det tørre og bland i til slutt.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30-40 minutter. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Ha vann og sukker i en liten kjele og kok til massen er seig (ca 5 min). Pisk eggehvitene stive. Tilsett den varme sukkerlaken under kraftig pisking, og forsett å piske til massen er tykk og stiv.

Bre marengsmassen over kaken med en smørekniv og dryss over kokos. Del kaken i passe store firkanter.

Tips

Vær oppmerksom på at glasuren er nokså klissete. Jeg pleier å lage bare halv porsjon glasur og ha over halve langpannekaken, som pleier å forsvinne nokså raskt hjemme hos meg. Den andre halvparten av kaken setter jeg uten glasur i fryseren.

Alternativt kan du sette de glaserte kakebitene i kjøleskapet til glasuren har stivnet noe, og deretter sette dem i en kakeboks med matpapir mellom lagene eller fryse dem.

Kakekategori

8 kommentarer

Kake

Virkelig god og saftig kake! Fikk riktignok ikke helt til glasuren, den ble vel tynn, men det gjorde ikke noe for smaken. Hadde ikke lettrømme for hånden, så blandet vanlig rømme og lett Creme fraiche isteden, noe som funket supert. Neste gang kommer jeg kanskje til å blande i litt lime/sitron i glasuren for litt syre.

Supergod kake! Jeg erstattet noe rømme med helfet kokosmelk, og tilsatte litt sitronskall i marengsen for å litt friskhet. Alle elsket kaken og ville ha oppskrift :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift