Brukere online: 3614
Brukere i dag: 45673
Brukere siste 7 dager: 232403
Dette er en amerikansk oppskrift på kokoskake laget i stor langpanne. Kaken inneholder rømme og er veldig saftig. Som for amerikanske kaker flest, er glasuren en viktig del av denne kaken. Den er litt klissete, marengsaktig og seig - og helt fantastisk god!
PS: Kaken er også veldig god uten glasur.
5 egg
6 dl sukker
6 dl lettrømme
3 dl kokos
7 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Glasur:
4 ss vann
3 dl sukker
2 eggehviter
Pynt:
kokos
Rør sammen egg og sukker med en stålvisp i en stor bakebolle (ikke visp eggedosis). Rør deretter i rømme og kokos. Sikt sammen det tørre og bland i til slutt.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30-40 minutter. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Ha vann og sukker i en liten kjele og kok til massen er seig (ca 5 min). Pisk eggehvitene stive. Tilsett den varme sukkerlaken under kraftig pisking, og forsett å piske til massen er tykk og stiv.
Bre marengsmassen over kaken med en smørekniv og dryss over kokos. Del kaken i passe store firkanter.
Vær oppmerksom på at glasuren er nokså klissete. Jeg pleier å lage bare halv porsjon glasur og ha over halve langpannekaken, som pleier å forsvinne nokså raskt hjemme hos meg. Den andre halvparten av kaken setter jeg uten glasur i fryseren.
Alternativt kan du sette de glaserte kakebitene i kjøleskapet til glasuren har stivnet noe, og deretter sette dem i en kakeboks med matpapir mellom lagene eller fryse dem.
8 kommentarer
Kake
Kake
Jeg ønsker en sjokoladeglasur
Jeg ønsker en sjokoladeglasur på denne- har du et digg forslag??
Godt forslag, det skal jeg
Godt forslag, det skal jeg tenke ut, Cecilie:) Kanskje kommer det en kokoskake med sjokoladekrem her på Det søte liv veldig snart :-)
Er det kokos melk mann skal
Er det kokos melk mann skal bruke eller vanlig tørr kokos i poser? ☺
Kesella i steden for
Kesella i steden for lettrømme?
Virkelig god og saftig kake!
Virkelig god og saftig kake! Fikk riktignok ikke helt til glasuren, den ble vel tynn, men det gjorde ikke noe for smaken. Hadde ikke lettrømme for hånden, så blandet vanlig rømme og lett Creme fraiche isteden, noe som funket supert. Neste gang kommer jeg kanskje til å blande i litt lime/sitron i glasuren for litt syre.
Supergod kake! Jeg erstattet
Supergod kake! Jeg erstattet noe rømme med helfet kokosmelk, og tilsatte litt sitronskall i marengsen for å litt friskhet. Alle elsket kaken og ville ha oppskrift :)
Takk for denne oppskriften…
Takk for denne oppskriften. Dette var en aldeles nyyyyydelig kake.
Skriv ny kommentar