
4 eggehviter
1 ts sitronsaft
2,5 dl sukker
0,5 ts bakepulver
50 g kokesjokolade
2,5 dl kokos
Luksuskrem:
3 dl kremfløte
10 stk konjakksjokolader (Nidar), eller
12 stk After Eight (1/2 pk), eller
12 stk annen konfekt etter ønske
Pynt:
sjokoladedekor
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sitronsaft og sukkeret og pisk videre til tykk marengs. Vend i bakepulver, hakket kokesjokolade og kokos.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 170°C i 40 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapret. Sett kaken på et passende fat.
Lag luksuskremen ved å piske kremfløten til krem og deretter vende i opphakket konfekt av ønsket sort. Dekk kaken med kremen og pynt med sjokoladedekor.
Det er viktig å avkjøle kakebunnen i formen til den er helt kald, ellers kan den lett gå i stykker.
Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering.
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4357 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 1280
Brukere i dag: 14204
Brukere siste 7 dager: 154585
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar