Konfektkake med bær og druer

 

Hei alle sammen!

På tide med en kakehilsen fra meg igjen. ♥

Det har vært litt stille herfra, delvis fordi jeg har vært på en ukes tur til København (du kan følge meg på slike turer på Instagram: kristine_lifeissweet) og delvis fordi jeg holder på med en lenge planlagt omprogrammering av Det søte liv.

Det blir i hovedsak en sammenslåing av www.detsoteliv.no og www.detsoteliv.blogg.no og nettsiden kommer til å ha et nytt design og bedre funksjonaliteter. Det er en del jobb å tilpasse alle oppskriftene og bildene, men resultatet kommer til å bli SÅ BRA! Tounge smile

Jeg skal prøve å få postet noen nye oppskrifter i mellomtiden også, og i dag blir det en nydelig sjokoladekake!

 

 

So let's get this weekend started!

 

La meg gi dere en deilig, bløt og mørk "Konfektkake med bær og druer" for å få dere i helgemodus.

Søte, friske bær er aldri feil sammen med mørk sjokolade. En skvett likør for smakens skyld og noen grønne druer med bærene for fargens skyld, og du har en sjokoladekake som blir uimotståelig. Yum

 

God helg!

 

Ingredienser:

♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g mørk sjokolade (gjerne 70% kakaoinnhold)
♥ 200 g smør
♥ 2 ss likør (bruk den du liker best)
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Glasur:
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 4 ss kremfløte

Pynt:
♥ friske blåbær, jordbær, bringebær og grønne druer

 

 

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smør i en liten kjele. Brekk i sjokoladen og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl. Rør inn likør og bland deretter inn i eggedosisen.  Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 min. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt.

Avkjøl kaken helt i formen (helst i kjøleskapet over natten).

 

Når kaken er kald har den stivnet og kan tas ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Kok opp kremfløten såvidt i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn med en skje og avkjøl litt til glasuren er lunken.

Smør glasuren jevnt over hele kaken. Sett kjølig til glasuren har stivnet.

 

Pynt med bær og druer.

 

 

Det er lov å la seg friste...

 

 

 ..... det er jo helg, ikke sant...? 

 

 

Nam...  #denluksusfølelsen!

 

 

Ha en herlig helg, så lover jeg at det blir en ny oppskrift her på Det søte liv om ikke så mange dagene - og da også med en GIVEAWAY med lekre kaketing som jeg har tatt med meg fra København. Wink

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Konfektkake med bær og druer
Ingredienser

♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g mørk sjokolade (gjerne 70% kakaoinnhold)
♥ 200 g smør
♥ 2 ss likør (bruk den du liker best)
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Glasur:
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 4 ss kremfløte

Pynt:
♥ friske blåbær, jordbær, bringebær og grønne druer

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smør i en liten kjele. Brekk i sjokoladen og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl. Rør inn likør og bland deretter inn i eggedosisen.  Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 min. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt. Avkjøl kaken helt i formen (helst i kjøleskapet over natten).

Når kaken er kald har den stivnet og kan tas ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Kok opp kremfløten såvidt i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn med en skje og avkjøl litt til glasuren er lunken.

Smør glasuren jevnt over hele kaken. Sett kjølig til glasuren har stivnet. Pynt med bær og druer.

Tips

NB! Pass nøye på steketiden. Stekes kaken for lenge, mister den sin fuktige konsistens. Kaken må avkjøles i kjøleskapet (eller fryseren) til den er helt kald, ellers vil den gå i stykker når du tar den ut av formen. Det sikreste er å la den stå i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen.

Ta kaken ut av formen og sett på et fat mens den er kald og stiv. Pynt den så med smeltet sjokoladeglasur som du lar stivne og deretter bær/druer. Server kaken romtemperert, så kjernen inni kaken blir bløt igjen.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift