Konfektkake med Daim

14.03.2015


Weekend pleasures..  Heart

 



Jeg kan virkelig anbefale denne bløte sjokoladekaken, som dekkes med pisket krem og hakket Daim!

 


Skikkelig digg sjokoladekake!


 

Mørk, klissete sjokoladekake - krem - karamellsjokolade...

 

mmmmm.....

 

Ingredienser:

Konfektkake:
♥ 200 smør
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 4 egg
♥ 4 dl sukker
♥ 1 dl kakao
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1 dobbel Daim (56 gram)

Pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 doble Daim (112 gram)

 

Fremgangsmåte:

Konfektkake:

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker. Bland i sjokoladesmøret.

Sikt sammen kakao, hvetemel, vaniljesukker og bakepulver og bland i.

Hakk Daimsjokoladen og vend inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en liten rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 35 minutter. Kaken skal fortsatt være bløt i midten.

Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles i kjøleskapet i minst 3 timer før du tar kaken ut av formen (jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten før jeg tar den ut av formen).
 

Pynting av kaken:

Dagen etter løsner du kaken fra formen og drar bakepapiret av fra undersiden. Sett kaken på et passende kakefat.

Pisk kremfløten til luftig krem og fordel over kaken. Hakk Daimsjokoladen og dryss på toppen.

La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.

 

 

Chocolate pleasure...  Heart

 

 

Tips:

♥ Siden denne kaken ikke er gjennomstekt når den er ferdig, er det viktig at du lar den stå lenge i kjøleskapet før du tar den ut av formen. Kaken vil da stivne i konsistensen og blir lett å få ut av formen uten at den går i stykker. Som sagt pleier jeg å la kaken stå i kjøleskapet over natten før jeg tar den ut av formen. Kaken skal være fast, men likevel ha en bløt og litt klissete kjerne.

♥ Jeg bruker 3 pk med doble Daimsjokolader til denne kaken - 1 pk inni kaken og 2 pk på toppen. Det tilsvarer ca. 180 g Daimsjokolade.

♥ Kaken stekes gjerne dagen i forveien, men bør serveres samme dag den pyntes med pisket krem og Daim. Pisket krem smaker alltid best samme dag.

 

 

♥ Det er viktig å ikke steke kaken for lenge. Den skal beholde sin bløte kjerne, og det er nettopp det som gir kaken den konfektaktige smaken.

 

 

Superbløt og superdigg sjokoladekake....  Yum 

 

 

Ha en deilig søndag alle sammen!  Heart  
 

♥ ♥ ♥ ♥
 

Konfektkake med Daim

Ingredienser

Konfektkake:
♥ 200 smør
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 4 egg
♥ 4 dl sukker
♥ 1 dl kakao
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1 dobbel Daim

Pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 doble Daim

Fremgangsmåte

Konfektkake:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker. Bland i sjokoladesmøret. Sikt sammen kakao, hvetemel, vaniljesukker og bakepulver og bland i. Hakk Daimsjokoladen og vend inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en liten rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 35 minutter. Kaken skal fortsatt være bløt i midten.

Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles i kjøleskapet i minst 3 timer før du tar kaken ut av formen (jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten før jeg tar den ut av formen).

Pynting av kaken:
Dagen etter løsner du kaken fra formen og drar bakepapiret av fra undersiden. Sett kaken på et passende kakefat.

Pisk kremfløten til luftig krem og fordel over kaken. Hakk Daimsjokoladen og dryss på toppen.

La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.

Tips

♥ Det er viktig å ikke steke kaken for lenge. Den skal beholde sin bløte kjerne, og det er nettopp det som gir kaken den konfektaktige smaken.

♥ Siden denne kaken ikke er gjennomstekt når den er ferdig, er det viktig at du lar den stå lenge i kjøleskapet før du tar den ut av formen. Kaken vil da stivne i konsistensen og blir lett å få ut av formen uten at den går i stykker. Som sagt pleier jeg å la kaken stå i kjøleskapet over natten før jeg tar den ut av formen. Kaken skal være fast, men likevel ha en bløt og litt klissete kjerne.

♥ Jeg bruker 3 pk med doble Daimsjokolader til denne kaken - 1 pk inni kaken og 2 pk på toppen. Det tilsvarer ca. 180 g Daimsjokolade.

♥ Kaken stekes gjerne dagen i forveien, men bør serveres samme dag den pyntes med pisket krem og Daim. Pisket krem smaker alltid best samme dag.

14.03.2015
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

9 kommentarer

Hei Namnam altså...ser fantastisk god ut å denne må jeg prøve allt jeg lager med dine oppskrifter er bestandig vellykket x 2 altså!
Men lurer på en ting,mulig jeg ikke er så inne på sånn baketing,men vaniljeekstrakt,hvor får jeg det?
Å på bildet ser det nesten ut som kaken er delt i to å at det er krem i midten men kanskje siden kaken er så myk at den "faller" litt ned på midten eller?☺

Vaniljeekstrakt kan du få kjøpt på butikker som bl.a. Kitch'n :-)

Kan me bruke vaniljesukker i stedet for vaniljeekstrakt?

Skal prøvast! Men det står vaniljeekstrakt i lista over ingrediensar, men vaniljesukker i framgangsmåten. Kva er rett/best?

Lagde denne kake til fest igar,fekk masse gode tilbakemelding.og har fått ny navn<chocolate bomb>.kjem til å lage det flere ganger.

Kan jeg bruke kakeform på 24 cm i diameter?

Denne er bare fantastisk god. Stor suksess når denne serveres. Skal lage den i morgen for tredje gang på to mnd:)

Jeg lagde denne med vaniljesukker. Det fungerte fint!
Jeg lagde 1/2 oppskrift større og 26 cm form. Gikk også veldig bra. Stekte 3-4 minutter i tillegg bare.
Greit å minne gjestene på at den er mektig, for noen tar enorme stykker og orker ikke spise opp.

Skal egg og sukker piskes til eggedosis?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet