Konfektkake med nøtter og kaffe

Konfektkake med nøtter og kaffe

07.06.2008


Veldig nydelig og lettlaget sjokoladekake, som garantert vil få deg og dine gjester i godt humør!

Konfektkaken skal være litt rå i midten, og har tung og voksen sjokoladesmak med snev av espresso.

Deilig med vaniljeis!

 

 

Ingredienser:

♥ 175 g smør
♥ 200 g kokesjokolade (70%)
♥ 3 store egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 dl hvetemel
♥ 1 ts espressopulver
♥ 100 g hasselnøtter eller mandler

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret.

Skill eggene. Pisk eggeplommer luftig med sukkeret. Bland i sjokoladesmøret og deretter hvetemel. Ha så i espressopulver og fint hakkede hasselnøtter eller mandler. Stivpisk eggehvitene og vend inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30-35 min (se tips). Avkjøl kaken helt i formen (gjerne over natten i kjøleskapet).

Løsne kaken fra formen og dra forsiktig av bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Sikt over melis til pynt. 

 

 

Tips:

♥ Kaken på bildet har jevn overflate. Det får du ved å servere kaken opp-ned Wink 

♥ Pass nøye på at du ikke steker kaken for lenge. Den skal som sagt være litt rå i midten. Kaken blir lett å få ut av formen om du lar den avkjøles skikkelig i først, gjerne noen timer eller over natten i kjøleskapet.

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet og kan også fryses.

 

 

Nydelig konfektkake!  Heart  

 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Konfektkake med nøtter og kaffe

Ingredienser

175 g smør
200 g kokesjokolade (70%)
3 store egg
2 dl sukker
1 dl hvetemel
1 ts espressopulver
100 g hasselnøtter eller mandler

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret.

Skill eggene. Pisk eggeplommer luftig med sukkeret. Bland i sjokoladesmøret og deretter hvetemel. Ha så i espressopulver og fint hakkede hasselnøtter eller mandler. Stivpisk eggehvitene og vend inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30-35 min (se tips). Avkjøl kaken helt i formen (gjerne over natten i kjøleskapet).

Løsne kaken fra formen og dra forsiktig av bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Sikt over melis til pynt. 

Tips

Kaken på bildet har jevn overflate. Det får du ved å servere kaken opp-ned;-)

Pass nøye på at du ikke steker kaken for lenge. Den skal som sagt være litt rå i midten. Kaken blir lett å få ut av formen om du lar den avkjøles skikkelig i først, gjerne noen timer eller over natten i kjøleskapet.

Kaken er holdbar i kjøleskapet og kan også fryses.

07.06.2008
Kakekategori: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter