Brukere online: 1543
Brukere i dag: 31308
Brukere siste 7 dager: 170846
"Konfektkuler" er deilig snop som lages med havre og kakao. Kulene ligner på "Sjokoladekuler", men skal rulles i sjokoladestrøssel i stedet for kokos. Oppskriften gir 35 stk.
3 dl havregryn (små, lettkokte)
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
2 ss kakao
100 g smør
2 ss sterk kaffe
Pynt:
sjokoladestrøssel
Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle og bland godt. Smelt smør og bland med kaffe. Ha dette i havreblandingen og rør alt sammen. La blandingen stå og svelle i kjøleskapet i 15-30 min.
Ha sjokoladestrøssel i en flat suppebolle eller liknende. Form små boller av deigen med hendene (se tips) og rull dem forsiktig i strøsselet.
Sett "Konfektkulene" på et brett og sett brettet i kjøleskapet til kulene har stivnet. Når kulene er stive kan du ha dem i en kakeboks eller en liten plastikpose. Oppbevares i kjøleskapet!
Når du skal forme "Konfektkulene" med hendene kan det være lurt å fukte hendene med vann jevnlig for at havregrynsmassen ikke skal klistre seg for mye til fingrene.
Behandle bollene med forsiktighet frem til de har stivnet i kjøleskapet.
1 kommentar
De ble litt tørre og
De ble litt tørre og vanskelig å rulle. Hadde jeg for lite kaffe i kanskje? Fulgte oppskriften, og de ble gode, så bare for meg at deigen skulle være litt mer klissete.
Skriv ny kommentar