Kosekake

Kosekake

09.04.2006

Dette er et magert alternativ til tunge, fete sjokoladekaker. Slike kraftige, saftige kaker er naturligvis farlig gode, men jeg kan love at også denne vil friste til gjentakelse! Kaken kan dynkes med kaffe og serveres med pisket krem, yoghurtis eller vaniljekesam.

Kosekake

Ingredienser

2 store egg
3 dl sukker
3 dl lettrømme
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ss kakao
125 g sjokoladedråper

Pynt:
150 g melkesjokolade
2-3 ss melk

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle med stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis!). Visp inn rømmen. Visp deretter inn bakepulver og kakao. Bland sjokoladedråpene med hvetemelet og rør i til slutt.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 40-45 min.

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Smelt melkesjokoladen sammen med litt melk i en liten kjele. Smør glasuren på toppen av kaken. Avkjøl kaken til glasuren har stivnet.

Tips

Til denne kaken bruker du 1 pk sjokoladedråper fra Freia, som veier 125 g.

Kaken får enda lavere fettinnhold hvis du bytter ut lettrømme med rømmekolle.

"Kosekake" holder seg myk og saftig i flere dager dersom den pakkes inn i plast og oppbevares kjølig. Den er dessuten kjempefin å fryse.

Ønsker du å lage en festkake av denne kaken, kan du fylle og pynte den med pisket krem, se "Sjokoladekake med krem". Se også "Sjokoladekake med sjokolademousse".

09.04.2006
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Hei,

Kan man bruke Freia sin Smelt i stedenfor sjokoladedråper? :-)

ja det kan man

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter