Krabbesalat (Krabberøre)

Krabbesalat (også kalt Krabberøre) er en frisk og kremet sjømatssalat, som kombinerer krabbekjøtt med blant annet rødløk, vårløk, stangselleri og eplebiter. 

Nydelig å servere på surdeigsbrød, loff eller sprøstekt toast som et måltid i seg selv (se Krabbetoast).

 

 

Et annet tips er å servere krabbesalaten som dipp til salt potetgull (og da gjerne med bobler i glasset), eller som del av en større skalldyrsanretning. 

Jeg bruker her ferdig renset kjøtt fra fylte krabbeskjell, som gjør at krabbesalaten er rask og lettvint å lage. 

 

 

Ingredienser: 

♥ 4 fylte krabbeskjell (ferdig renset, se tips)
♥ 0,5 rødløk
♥ 4 vårløk
♥ 2 stangselleri
♥ 3 fedd hvitløk
♥ 1 bunt frisk dill
♥ 1 dl crème fraîche
♥ 0,5 dl majones
♥ 1 eple
♥ 1 sitron, presset saft
♥ kvernet salt og pepper
♥ 1 lime (i skiver til pynt)

 

Fremgangsmåte: 

Ha renset krabbekjøtt i en bolle (jeg bruker bare det lyse kjøttet, se tips).

 

 

Tilsett fint hakket rødløk, vårløk og stangselleri. Press hvitløksfeddene og ha mosen i bollen. 

 

 

Rør rundt og tilsett fint hakket dill, crème fraîche og majones. Kvern over litt pepper. 

 

 

Bland sammen.

 

 

Rens eplet og skjær det i fine terninger. Tilsett og hellet over presset saft av sitronen.

 

 

Vend det hele sammen og smak til med kvernet salt og pepper. 

 

 

Ha krabbesalaten i en serveringsskål.

 

 

Pynt eventuelt med cocktailklo fra krabbeskjellene, litt ekstra hakket rødløk og vårløk, og et par limeskiver. 

 

 

Serveres gjerne sammen med godt brød.

 

 

 

Tips: 

♥ Fylte, ferdig rensede krabbeskjell kan variere noe i størrelse. 4 fylte krabbeskjell gir ca. 400 g krabbekjøtt når man holder seg til det hvite kjøttet. Personlig foretrekker jeg å bruke bare det hvite kjøttet i krabbeskjellet og veldig lite av det brune (såkalt "brunmat" som inneholder leveren til krabben). Cocktailklo som ligger oppå krabbekjøttet i skjellet bruker jeg eventuelt som dekor. 

 

 

♥ Se også oppskrift på Krabbepasta med dill og parmesan

 

 

Kjempegod krabbesalat! 

 

 

😋

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Krabbesalat (Krabberøre)
Ingredienser

♥ 4 fylte krabbeskjell (ferdig renset, se tips)
♥ 0,5 rødløk
♥ 4 vårløk
♥ 2 stangselleri
♥ 3 fedd hvitløk
♥ 1 bunt frisk dill
♥ 1 dl crème fraîche
♥ 0,5 dl majones
♥ 1 eple
♥ 1 sitron, presset saft
♥ kvernet salt og pepper
♥ 1 lime (i skiver til pynt)

Fremgangsmåte

Ha renset krabbekjøtt i en bolle (jeg bruker bare det lyse kjøttet, se tips).

Tilsett fint hakket rødløk, vårløk og stangselleri. Press hvitløksfeddene og ha mosen i bollen. 

Rør rundt og tilsett fint hakket dill, crème fraîche og majones. Kvern over pepper. 

Rens eplet og skjær det i fine terninger. Tilsett og hellet over presset saft av sitronen.

Vend det hele sammen og smak til med kvernet salt og pepper. 

Ha krabbesalaten i en serveringsskål og pynt eventuelt med cocktailklo fra krabbeskjellene, litt ekstra hakket rødløk og vårløk, og et par limeskiver. 

Serveres gjerne på godt brød med salatblad under.

Tips

♥ Fylte, ferdig rensede krabbeskjell kan variere noe i størrelse. 4 fylte krabbeskjell gir ca. 400 g krabbekjøtt når man holder seg til det hvite kjøttet. Personlig foretrekker jeg å bruke bare det hvite kjøttet i krabbeskjellet og veldig lite av det brune (såkalt "brunmat" som inneholder leveren til krabben). Cocktailklo som ligger oppå krabbekjøttet i skjellet bruker jeg eventuelt som dekor. 

♥ Se også oppskrift på Krabbepasta med dill og parmesan

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift