Kråkeboller

"Kråkeboller" er myke, gode og artige hveteboller! Bollene klippes opp på toppen før steking. I gropen legges en klatt smør og et dryss av kanel og perlesukker.

Mmmmmm, det e godt det! Smile

Oppskriften gir 30 stk.

Kråkeboller
Ingredienser

50 g gjær
150 g smør
5 dl melk
1,5 dl sukker
1 egg
1 ts kardemomme
1,5 liter hvetemel

Pensling:
1 egg

Fyll:
smør
kanel
perlesukker

Pynt:
muffinsformer

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett melken og varm opp til fingervarm (ca 37°C). Løs opp gjæren i væsken. Pisk egg og sukker lett sammen og bland i. Ha i kardemomme og deretter hvetemel. Kna deigen blank og smidig. Hev deigen i ca 30 min.

Ta deigen på bakebordet, eventuelt sammen med litt ekstra hvetemel, og elt den sammen. Trill ut boller og legg dem i muffinsformer av papir (dette gjør at bollene holder fasongen bedre). Sett på stekeplate og etterhev i 15 min.

Pensle først over bollene med sammenpisket egg. Bruk så en saks og klipp et nokså dypt kryss på toppen av hver bolle. Dryss først godt med kanel, legg så på en smørklatt (press den litt ned i gropen) og strø over perlesukker til slutt.

Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 10-15 min til de er gyldne. Avkjøl bollene på platen.

Tips

"Kråkeboller" er fine å fryse!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Jeg laget både kråkeboller og mormors boller. Begge var gode, men kråkeboller ble saftigere pga smør. Veldig fornøyd! Jeg penslet egg igjen etter å strø kanel for å få perlesukker på toppen. Tusen takk for fine oppskrifter!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift