Kransekake

Kransekake
Ingredienser

500 g mandler
500 g melis
3 store eggehviter

Glasur:
200 g melis
1 stor eggehvite
1 dråpe eddik

Fremgangsmåte

Mal mandlene. Bland med melis. Kna inn eggehvitene til en jevn deig (tilpass mengden eggehvite, slik at du ser at deigen blir passe fuktig og lett å kna).

Trill fingertykke stenger og legg i smurte, melete kransekakeformer. Stekes midt i ovnen ved 210°C i 10-15 min, til ringene er lett gyldne. Avkjøl helt på rist.

Bland alt til jevn glasur (tilpass mengden melis, slik at glasuren får passe tykk konsistens). Fyll glasuren i en gjennomsiktig plastikpose (bruk gjerne doble poser, slik at de tåler større trykk). Stikk et lite hull i et av hjørnene på posen. Ringle melisglasuren jevnt over ringene. La stå til glasuren har stivnet.

Sett sammen kaken og pynt etter ønske.

Tips

"Kransekake" oppbevares i tettsluttet kakeboks, gjerne med en liten skive loff, slik at kakeringene holder seg myk. "Kransekake" er dessuten kjempefin å fryse!

Se også "Overflødighetshorn".

Kakekategori
Allergier og preferanser

11 kommentarer

For de som er allergisk mot mandler/nøtter , kan mandlene byttes ut med gresskarkjerner. Kaka blir like god, men litt grønn:))

Jeg har nettopp lest en annen oppskrift hvor det står at det ikke betyr noe annet enn at uskoldede kaker naturligvis blir mørkere. Men jeg tror du vil finne mange andre gode råd basert på erfaring om du leser flere oppskrifter. Mye om hvordan male mandlene, oppbevare deig kaldt før baking etc.

Lykke til!

Har hatt litt for mye eggehvite
i kransekakedeigen, Den ble klissete. Hva skal jeg gjøre for at den blir bedre?

Som svar på av Renee Heiland (ikke bekreftet)

Hei
Jeg får ikke kransekake ringene til lenger. Det blir luftrom i alle ringene. Jeg maler mandlene for hånd, 500 g mandler og 500 g melis og 2-3 eggehviter. Noe klissete deig. Skal jeg elte noe lenger før Jeg triller ut til til pekefinger str.? Steker de midt i ovnene 180 gr i12 min. Fortvilet kransekakebaker

Som svar på av Astrid Solhaug (ikke bekreftet)

jeg bruker la deigen hvile over natten i kjøleskap. :-)

Som svar på av Astrid Solhaug (ikke bekreftet)

Hei! Jeg steker mine ringer slik som det står i denne oppskriften, og har ingen problemer. 210 grader, midt i ovnen. Steker de i 12 minutter.

Hei,

Hva skal jeg gjøre med eggehvitene? Skal den vispes til den blir luftig før jeg blande inn mandlene? Ellers bare blande den rett til mandlene og kna den med en gang.

Et godt tips kan være å elte/kna deigen i en panne over svak varme på komfyren. Da knar du hele tiden for hånd, til du kjenner deigen blir seig og en anelse lunken. Pass på at det ikke setter seg fast i bunnen. Så lar en deigen ligge innunder aluminiumsfolie, og tar litt og litt deig etterhvert som du sprøyter eller triller ut. 2-3 spiseskjeer hvetemel i deigen vil være med på å gjøre deigen seig, slik den skal være. Å fryse stengene før en setter sammen, er også med på å gjøre kransekaken sånn passe seig :) Slik har i alle fall jeg gjort det i snart førti år :D

Hei, dette ser flott ut. Holder det å rulle ut deigen, eller bør jeg skaffe meg en sånn «småkakepresse»?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift