Kremet pasta med ost og bacon

Dette er en skikkelig digg pastarett! 

Smaksmessig ligner den på Spaghetti alla carbonara, men i en enklere variant. Her brukes løk, hvitløk, revet gulost (gjerne italiensk Provolone, men revet mozzarella eller annen type går også bra) og vanlig, norsk bacon. Kremfløte og crème fraîche gjør pastaretten herlig kremete. 

Dryss med finrevet ost og gressløk. Nam! 

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner. 

 

Ingredienser: 

♥ 500 g pastarør (tortiglioni eller penne, se tips)
♥ 200 g bacon i skiver
♥ 1 ss olivenolje
♥ 1,5 løk
♥ 3 fedd hvitløk
♥ 3 dl crème fraîche
♥ 2 dl kremfløte
♥ 1 kyllingfond (chef du fond, se tips)
♥ 250 g gulost (Provolone eller annen gulost, se tips)
♥ kvernet salt og pepper
♥ liten bunt frisk gressløk

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Start med å koke pasta i rikelig med saltet vann, som anvist på pakningen. 

Finn frem en buffetgryte (eller stor stekepanne). Klipp bacon opp i mindre biter og ha i gryten. 

 

 

Tilsett litt olivenolje og stek baconbitene på middels varme.

 

 

Løft ferdigstekt bacon ut av pannen, men la fettet bli igjen i pannen. 

Tilsett hakket løk og hvitløk.

 

 

La dette steke i noen minutter på middels varme til løken blir blank og gyllen. 

Ha så i kremfløte, crème fraîche og kyllingfond. 

 

 

Rør til dette løser seg opp. Riv osten fint. 

 

 

Ha osten i pannen (spar litt til pynt).

 

 

Rør så osten smelter inn i fløtesausen. 

Når pastaen er nesten ferdig kokt, løfter du den over i gryten. 

 

 

Vend om. Tilsett litt av pastavannet (start med ca. 1 dl, og tilpass deretter mengden til du får passe tykkelsen på sausen). La pastaen småkoke i fløtesausen til den er al dente. 

 

 

Ta gryten av platen. Ha over stekt bacon. Kvern over litt salt og pepper. 

 

 

Vend om og pastaretten er klar! Dryss over revet ost og fint hakket gressløk. 

 

 

Dette er en pastarett som de fleste digger!  😋

 

 

Bacon og ost gir kjempegod smak på fløtesausen! 

 

 

Tips: 

♥ Som pasta har jeg her brukt tortiglioni. Dette er lett tvistede pastarør med riller, som i størrelse er litt mindre enn rigatoni og litt større enn penne. Det går helt fint å lage denne pastaretten med andre typer pasta. 
 

 

 

♥ Jeg har brukt vanlig bacon i skiver (i stedet for italiensk guanciale eller pancetta som vanligvis brukes i en carbonara).

 

 

♥ Jeg har brukt 1 chef du fond, kylling (28 gram). Du kan alternativt bruke 1 terning kyllingbuljong. 

♥ Hvis du får tak i den italienske osten Provolone, anbefaler jeg deg å bruke den! Provolone kjennetegnes av den runde formen og har en mild og veldig god smak. Jeg river osten fint slik at den smelter lett i fløtesausen. Du kan alternativt bruke revet mozzarella eller annen type revet gulost. 

 

 

 

Skikkelig kremete og god pastarett med ost og bacon! 😍

 

 

Velbekomme! 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Kremet pasta med ost og bacon
Ingredienser

♥ 500 g pastarør (tortiglioni eller penne, se tips)
♥ 200 g bacon i skiver
♥ 1 ss olivenolje
♥ 1,5 løk
♥ 3 fedd hvitløk
♥ 3 dl crème fraîche
♥ 2 dl kremfløte
♥ 1 kyllingfond (chef du fond, se tips)
♥ 250 g gulost (Provolone eller annen gulost, se tips)
♥ kvernet salt og pepper
♥ liten bunt frisk gressløk

Fremgangsmåte

Start med å koke pasta i rikelig med saltet vann, som anvist på pakningen. 

Finn frem en buffetgryte (eller stor stekepanne). Klipp bacon opp i mindre biter og ha i gryten. Tilsett litt olivenolje og stek baconbitene på middels varme. Løft ferdigstekt bacon ut av pannen, men la fettet bli igjen i pannen. 

Tilsett hakket løk og hvitløk. La dette steke i noen minutter på middels varme til løken blir blank og gyllen. 

Ha så i kremfløte, crème fraîche og kyllingfond. Rør til dette løser seg opp. Riv osten fint. Ha osten i pannen (spar litt til pynt). Rør så osten smelter inn i fløtesausen. 

Når pastaen er nesten ferdig kokt, løfter du den over i gryten. Vend om. Tilsett litt av pastavannet (start med ca. 1 dl, og tilpass deretter mengden til du får passe tykkelsen på sausen). La pastaen småkoke i fløtesausen til den er al dente. 

Ta gryten av platen. Ha over stekt bacon. Kvern over litt salt og pepper. 

Vend om og pastaretten er klar! Dryss over revet ost og fint hakket gressløk. 

Tips

♥ Som pasta har jeg her brukt tortiglioni. Dette er lett tvistede pastarør med riller, som i størrelse er litt mindre enn rigatoni og litt større enn penne. Det går imidlertid helt fint å lage denne pastaretten med alle typer pasta. 

♥ Jeg har brukt vanlig bacon i skiver (i stedet for italiensk guanciale eller pancetta som vanligvis brukes i en carbonara).

♥ Jeg har brukt 1 chef du fond, kylling (28 gram). Du kan alternativt bruke 1 terning kyllingbuljong. 

♥ Hvis du får tak i den italienske osten Provolone, anbefaler jeg deg å bruke den! Provolone kjennetegnes av den runde formen og har en mild og veldig god smak. Jeg river osten fint slik at den smelter lett i fløtesausen. Du kan alternativt bruke revet mozzarella eller annen type revet gulost. 

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift