
Brukere online: 1463
Brukere i dag: 15829
Brukere siste 7 dager: 183730
En fristende pastasalat med kylling er etter min erfaring alltid noe av det som forsvinner raskest på et koldtbord. Denne salaten er så god at både store og små vil forsyne seg flere ganger! 😃
Dette er en stor porsjon som passer perfekt hvis du får gjester! Pastasalaten er også kjempefin å ta med hvis du blir bedt om å bidra med noe mat til dugnader og avslutninger.
Jeg bruker ferdig grillet kylling til denne salaten, som gjør den lettvint å lage.
Se også kjempepopulær Kremet pastasalat med skinke.
Andre populære pastasalater er Pizza pastasalat, Gresk pastasalat og Pastasalat med skinke og egg.
Ingredienser:
♥ 500 g pastarør eller -skruer
♥ 1 ss olivenolje
♥ 3 dl lettrømme
♥ 3 dl seterrømme
♥ 1,5 dl crème fraîche
♥ 300 g majones
♥ 3 ss dijonsennep
♥ 3 ss hvitvinseddik
♥ 2 ss hvitløkspulver
♥ 2 ss løkpulver
♥ 2 hele grillet kylling
♥ 1 isbergsalat
♥ 400 g cherrytomater
♥ 3 røde spisspaprika
♥ 1 agurk
♥ 1 rødløk
♥ 480 g mais (3 små bokser)
♥ kvernet salt og pepper
Fremgangsmåte:
Kok pasta i lettsaltet vann som anvist på pakningen. Skyll i kaldt vann så pastaen avkjøles. Bland inn olivenoljen så pastarørene ikke kleber seg sammen.
Finn fram en stor rørebolle og ingrediensene.
Ha lettrømme, seterrømme, crème fraîche og majones i bollen. Rør dette sammen.
Tilsett dijonsennep, hvitvinseddik, hvitløkspulver og løkpulver. Kvern over salt og pepper. Rør godt sammen.
Rens kyllingene og riv kyllingkjøttet fra hverandre i mindre biter.
Ha kyllingkjøttet i bollen. Kutt opp isbergsalat i strimler og tilsett.
Skjær tomatene over på midten og tilsett.
Kutt paprika og agurk i mindre biter og skjær rødløk i tynne skiver. Tilsett dette sammen med mais og pasta.
Bland det hele godt sammen, slik at alt blir dekket av den kremete dressingen.
Smak til om det trengs litt mer kvernet salt og pepper.
Oppbevar pastasalaten kjølig frem til servering.
Denne pastasalaten er utrolig god! 😍
Oppskriften gir en stor porsjon pastasalat, men du skal se at den kommer til å forsvinne raskt! 😋
Tips:
♥ Jeg brukte her disse pastarørene fra Italia, men du kan bruke det du har, enten det er pastarør, makaroni, pastaskruer eller pastasløyfer.
♥ Dette er en stor porsjon som gir to store boller med pastasalat. Det er så klart bare å halvere oppskriften dersom du vil lage en mindre porsjon.
♥ Pastasalaten kan varieres med flere typer grønnsaker, for eksempel purre, vårløk, erter, sukkererter og friske urter.
God fornøyelse! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 500 g pastarør eller -skruer
♥ 1 ss olivenolje
♥ 3 dl lettrømme
♥ 3 dl seterrømme
♥ 1,5 dl crème fraîche
♥ 300 g majones
♥ 3 ss dijonsennep
♥ 3 ss hvitvinseddik
♥ 2 ss hvitløkspulver
♥ 2 ss løkpulver
♥ 2 hele grillet kylling
♥ 1 isbergsalat
♥ 400 g cherrytomater
♥ 3 røde spisspaprika
♥ 1 agurk
♥ 1 rødløk
♥ 480 g mais (3 små bokser)
♥ kvernet salt og pepper
Kok pasta i lettsaltet vann som anvist på pakningen. Skyll i kaldt vann så pastaen avkjøles. Bland inn olivenoljen så pastarørene ikke kleber seg sammen.
Finn fram en stor rørebolle og ingrediensene. Ha lettrømme, seterrømme, crème fraîche og majones i bollen. Rør dette sammen. Tilsett dijonsennep, hvitvinseddik, hvitløkspulver og løkpulver. Kvern over salt og pepper. Rør godt sammen.
Rens kyllingene og riv kyllingkjøttet fra hverandre i mindre biter. Ha dette i bollen.
Kutt opp isbergsalat i strimler og tilsett. Skjær tomatene over på midten og tilsett. Kutt paprika og agurk i mindre biter og skjær rødløk i tynne skiver. Tilsett dette sammen med mais og pasta.
Bland det hele godt sammen, slik at alt blir dekket av den kremete dressingen. Smak til om det trengs litt mer kvernet salt og pepper.
Oppbevar pastasalaten kjølig frem til servering.
♥ Dette er en stor porsjon som gir to store boller med pastasalat. Det er så klart bare å halvere oppskriften dersom du vil lage en mindre porsjon.
♥ Pastasalaten kan varieres med flere typer grønnsaker, for eksempel purre, vårløk, erter, sukkererter og friske urter.
Skriv ny kommentar