Brukere online: 48
Brukere i dag: 1281
Brukere siste 7 dager: 158065
Annonse: Bakeren og kokken
En festuke står for tur!
Det er vel slik at man kan spise så mye is man orker på 17. mai, eller hva?
Enten det er 17. mai eller ikke; her får du et herlig desserttips: Hjemmelaget krokanis! Iskremen er basert på nydelig vaniljeis med ekte vanilje som blandes med krokan som du lager selv av karamelliserte mandler.
Server gjerne krokanisen med karamellsaus og grovhakket krokan for ekstra crunch. Utrolig godt!
Denne oppskriften på iskrem lages med både melk og kremfløte, som gir en nydelig konsistens og smak på iskremen (nesten som italiensk "gelato").
Man lykkes best med denne typen iskremoppskrifter hvis man har en iskremmaskin, som rører rundt under innfrysingsprosessen slik at man unngår at det danner seg iskrystaller!
Jeg har her brukt iskremmaskinen fra Wilfa, som du får kjøpt (for tiden med 40% rabatt) hos Bakeren og kokken.
Det som er ekstra fint med denne iskremmaskinen er at den har innebygget kompressor som gjør at du kan skru på maskinen når som helst uten å måtte fryse beholderen i forkant.
Dermed kan du sette igang med å lage hjemmelaget iskrem på impuls - anytime!
Nå altså over til oppskriften på hjemmelaget Krokanis!
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
Vaniljeis:
♥ 2 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 dl helmelk
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
Krokan:
♥ 150 g sukker
♥ 150 g mandler
Servering:
♥ karamellsaus
Fremgangsmåte:
Vaniljeis:
Visp sammen egg og sukker til blandingen blir lysere og luftig. Rør inn kremfløte, melk og vanilje.
Hell blandingen i iskremmaskinen.
Sett på lokket.
Slå på maskinen.
Du trenger bare å sette i kontakten, trykke på Power og deretter på Start.
Maskinen teller ned fra 60 minutter, men du kan når som helst avbryte prosessen ved å trykke på Stop eller slå av Power.
La maskinen gå i ca 30 minutter før du blander inn krokanen.
Forbered imens krokanen:
Start med å gjøre klart en fjøl som dekkes med bakepapir.
Ha sukker og mandler i en teflonbelagt stekepanne.
Varm opp til sukkeret smelter og blir lysebrunt og flytende. Rør litt rundt slik at mandlene dekkes jevnt av det smeltede sukkeret. Hell blandingen forsiktig over på bakepapiret (vær forsiktig, for dette er ekstremt varmt!!). Bruk to gafler til å spre mandlene litt fra hverandre.
La dette stå i noen minutter og avkjøle til sukkeret stivner og blir hardt.
Brekk opp og hakk sukkeret og mandlene med en stor kniv. Du bestemmer selv om du liker krokanen grovt eller fint hakket.
Jeg liker krokanen best når den er temmelig grovt hakket!
Krokanis:
Etter at iskremmaskinen har gått omtrent en halvtime, ser du at iskremen begynner å bli halvmyk.
Ha i ønsket mengde krokan (se tips).
Ha i litt krokan av gangen, og la krokanen inkorporeres litt etter litt i iskremen.
La maskinen gå videre i 20-30 minutter til.
Iskremen kan serveres som den er og har da konsistens som mykis.
Ønsker du iskremen så fast at du kan forme kuler, has den i en boks og settes en stund i fryseren.
Husk å bruke plastikspaden som følger med iskremmaskinen slik at du ikke lager riper i beholderen.
Dryss litt krokan på toppen for utseendets skyld og sett boksen i fryseren frem til servering.
Fantastisk god smak på denne krokanisen!
Server krokanisen gjerne med mer hakket krokan ved siden av og gjerne også ferdigkjøpt eller hjemmelaget karamellsaus.
Tips:
♥ Det er ikke meningen at du skal bruke all krokan i iskremen, men dette velger du jo selv. Jeg brukte omtrent halvparten i iskremen og resten som tilbehør ved serveringen.
♥ Jeg liker krokanen best når den hakkes for hånd slik at det blir noen store biter mandler innimellom. Ønsker du helt finkornet krokan, kan du ha den i en food processor med hakkekniv og kjøre den raskt sammen der.
♥ Iskremen kan oppbevares i fryseren i et par uker.
♥ Har du ikke iskremmaskin, kan du ha iskremblandingen i en plastboks eller lignende (som rommer ca 1,5 liter) i stedet og sette i fryseren. For å få jevn konsistens på isen bør du imidlertid da røre kraftig rundt i iskremen hver halvtime 4-5 ganger i starten av fryseprosessen. Dette slipper du altså når du bruker en iskremmaskin. Jeg kan virkelig anbefale denne populære iskremmaskinen fra Wilfa, som både er ekstremt enkel å bruke og som har innebygget kompressor.
Du får både 40% rabatt og mer info på sidene til Bakeren og kokken. Supert tilbud!
Hjemmelaget iskrem er jo så godt, så det er kjekt å ha en iskremmaskin hjemme!
Håper jeg du fikk lyst til å teste ut denne oppskriften på Krokanis!
NAM!
♥ ♥ ♥ ♥
Vaniljeis:
♥ 2 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 dl helmelk
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
Krokan:
♥ 150 g sukker
♥ 150 g mandler
Servering:
♥ karamellsaus
Vaniljeis:
Visp sammen egg og sukker til blandingen blir lysere og luftig. Rør inn kremfløte, melk og vanilje.
Hell blandingen i iskremmaskinen. Sett på lokket. Slå på maskinen og la den gå i ca 30 minutter.
Forbered imens krokanen:
Start med å gjøre klart en fjøl som dekkes med bakepapir.
Ha sukker og mandler i en teflonbelagt stekepanne. Varm opp til sukkeret smelter og blir lysebrunt og flytende. Rør litt rundt slik at mandlene dekkes jevnt av det smeltede sukkeret. Hell blandingen forsiktig over på bakepapiret (vær forsiktig, for dette er ekstremt varmt!!). Bruk to gafler til å spre mandlene litt fra hverandre.
La dette stå i noen minutter og avkjøle til sukkeret stivner og blir hardt.
Brekk opp og hakk sukkeret og mandlene med en stor kniv. Du bestemmer selv om du liker krokanen grovt eller fint hakket.
Krokanis:
Etter at iskremmaskinen har gått omtrent en halvtime og iskremen begynner å bli halvmyk, har du i ønsket mengde krokan (se tips).
Ha i litt krokan av gangen, og la krokanen inkorporeres litt etter litt i iskremen.
La maskinen gå videre i 20-30 minutter til.
Iskremen kan serveres som den er og har da konsistens som mykis.
Ønsker du iskremen så fast at du kan forme kuler, has den i en boks og settes en stund i fryseren.
Server krokanisen gjerne med mer hakket krokan ved siden av og gjerne også ferdigkjøpt eller hjemmelaget karamellsaus.
♥ Det er ikke meningen at du skal bruke all krokan i iskremen, men dette velger du jo selv. Jeg brukte omtrent halvparten i iskremen og resten som tilbehør ved serveringen.
♥ Jeg liker krokanen best når den hakkes for hånd slik at det blir noen store biter mandler innimellom. Ønsker du helt finkornet krokan, kan du ha den i en food processor med hakkekniv og kjøre den raskt sammen der.
♥ Iskremen kan oppbevares i fryseren i et par uker.
♥ Har du ikke iskremmaskin, kan du ha iskremblandingen i en plastboks eller lignende (som rommer ca 1,5 liter) i stedet og sette i fryseren. For å få jevn konsistens på isen bør du imidlertid da røre kraftig rundt i iskremen hver halvtime 4-5 ganger i starten av fryseprosessen. Dette slipper du altså når du bruker en iskremmaskin. Jeg kan virkelig anbefale denne populære iskremmaskinen fra Wilfa, som både er ekstremt enkel å bruke og som har innebygget kompressor. Du får både 40% rabatt og mer info på sidene til Bakeren og kokken.
Skriv ny kommentar