Krustader med varmrøkt laks og kremost

Godt nytt år, dere! 

Håper der har hatt en finfin start på det nye året! 

 

 

Jeg har brukt litt tid i dag på å lure på om "krustader" egentlig er et ord på norsk, men det er det altså... 😊 Krustader er små, sprøstekte bakverk med hulrom som kan fylles med det man måtte like av delikate saker. Variasjonsmulighetene er nærmest uendelige, så her kan man virkelig leke seg med alt som er godt. Krustader fås kjøpt i de fleste matbutikkene, og gjør det lettvint å trylle frem diverse snacks til buffeten, koldtbordet eller fingermatsfatene. Krustader kan også fylles med søte saker og serveres som bittesmå, delikate desserter. 

Her har jeg fylt krustader med varmrøkt laks og osten Rondelé, som er en pisket, mousseaktig kremost med smak av hvitløk og urter. Kremosten er så god på smak og luftig i konsistensen at den er perfekt å sprøyte direkte i krustadene.

Litt dill på toppen, og du har tryllet frem lekker fingermat på null komma niks! 

 

 

Lekre munnfuller! 

 

 

Oppskriften gir 30 små krustader.

 

Ingredienser: 

♥ 30 små krustader (se tips)

Fyll: 
♥ 200 g varmrøkt laks (se tips)
♥ 250 g Rondelé med hvitløk og urter (se tips)
♥ en bunt frisk dill

 

Fremgangsmåte: 

Mos den varmrøkte laksen i mindre biter med en gaffel. 

 

 

Ha kremosten i en sprøytepose med stjernetipp. 

 

 

 

Sett krustadene utover et brett.

 

 

Fyll en teskje varmrøkt laks i hver av krustadene. Topp med litt sprøytet kremost. 

 

 

Så lettvint å lage! 

 

 

Pynt med frisk dill.

 

 

Oppbevar kjølig frem til servering. 

 

 

Voilà! 

 

 

Tips: 

♥ Jeg brukte her mini-krustader som jeg har kjøpt i Sverige, men man kan få kjøpt krustader i ulike varianter i de fleste store, norske matbutikkene også.

 

 

♥ Varmrøkt laks fås kjøpt i de fleste matbutikkene. Jeg brukte denne varianten fra Fredriks Røkeri som jeg har kjøpt hos Oda. Det går fint å bruke varmrøkt pepperlaks (skrap eventuelt av noe av pepperet på toppen). 

 

 

♥ Kremosten Rondelé har nydelig smak av hvitløk og urter, og jeg synes ikke at det trengs noen ytterligere smakstilsetninger. Det fine med denne kremosten er som sagt at den har en pisket og luftig konsistens, så den er fin å sprøyte ut som den er rett fra pakningen. Jeg har kjøpt denne osten hos Meny, og selv om du ser 3 på bildet, holder det med 2 stk à 125 gram, altså 250 gram til sammen.

 

 

Jeg vet ikke om noen annen kremost som har akkurat samme luftige konsistens, men du kan jo alternativt bruke en annen type kremost med smak av hvitløk og/eller urter og eventuelt piske den opp selv med litt crème fraîche før du sprøyter den ut. 

♥ Krustader bør ikke serveres for lenge etter at de er fylt slik at de er helt sprø. 

♥ For flere forslag til fylte krustader, se HER.

 

 

Lettvint og veldig godt! 

 

 

Perfekt å servere til et glass med bobler! 

 

 

En herlig smak på det nye året! 😊

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Krustader med varmrøkt laks og kremost
Ingredienser

♥ 30 små krustader (se tips)

Fyll: 
♥ 200 g varmrøkt laks (se tips)
♥ 250 g Rondelé med hvitløk og urter (se tips)
♥ en bunt frisk dill

Fremgangsmåte

Mos den varmrøkte laksen i mindre biter med en gaffel. 

Ha kremosten i en sprøytepose med stjernetipp. 

Sett krustadene utover et brett.

Fyll en teskje varmrøkt laks i hver av krustadene. Topp med litt sprøytet kremost. 

Pynt med frisk dill.

Tips

♥ Jeg brukte her mini-krustader som jeg har kjøpt i Sverige, men man kan få kjøpt krustader i ulike varianter i de fleste store, norske matbutikkene også. 

♥ Varmrøkt laks fås kjøpt i de fleste matbutikkene. Jeg brukte denne varianten fra Fredriks Røkeri som jeg har kjøpt hos Oda. Det går fint å bruke varmrøkt pepperlaks (skrap eventuelt av noe av pepperet på toppen). 

♥ Kremosten Rondelé har nydelig smak av hvitløk og urter, og jeg synes ikke at det trengs noen ytterligere smakstilsetninger. Det fine med denne kremosten er som sagt at den har en pisket og luftig konsistens, så den er fin å sprøyte ut som den er. Jeg har kjøpt denne osten hos Meny, og brukte 2 stk à 125 gram, altså 250 gram til sammen.

Jeg vet ikke om noen annen kremost som har akkurat samme luftige konsistens, men du kan jo alternativt bruke en annen type kremost med smak av hvitløk og/eller urter og eventuelt piske den opp selv med litt crème fraîche før du sprøyter den ut. 

♥ Krustader bør ikke serveres for lenge etter at de er fylt slik at de er helt sprø. 

♥ For flere forslag til fylte krustader, se HER.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift