Krydderruter med kaffe- og sjokoladekrem

24.02.2018


Her kommer et tips om en deilig langpannekake med smak av krydder, kaffe og sjokolade, som passer godt til kalde vinterdager. 

 

 

Denne krydderkaken er veldig rask å lage; du bare rører sammen deigen og så er den klar for steking! Surmelk gjør kaken ekstra myk og god. Kaken inneholder samme type krydder som man vanligvis bruker i pepperkaker: Malt kanel, kardemomme, ingefær og nellik. Glasuren smaker sjokolade og kaffe, og er kjempegod sammen med kryddersmaken på kaken.

 


Oppskriften er til stor langpanne. 


Ingredienser:

Krydderkake:
♥ 250 g smør
♥ 1 liter surmelk
♥ 650 g sukker
♥ 4 ts kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts nellik
♥ 3 ts natron
♥ 750 g hvetemel

Kaffe- og sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 5 ss sterk kaffe
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 500 g melis

Pynt:
♥ 100 g kokesjokolade


Fremgangsmåte:

Smelt og avkjøl smøret. Finn frem en stor bakebolle og ha surmelk, sukker og krydder i bollen. Rør rundt så krydderet blander seg godt med surmelken. Rør inn natron. Ha deretter i det smeltede smøret og så hvetemelet. Bland alt til en klumpfri deig.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter, til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i langpannen før den hvelves ut.

Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med kakao og vaniljesukker. Varm opp sterk kaffe i en liten kjele. Del kokesjokoladen opp i biter og smelt dem i den varme kaffen. Rør sjokoladeblandingen jevn og visp den deretter inn i smørkremen. Tilsett melis litt og litt og pisk opp sjokoladekremen til den blir luftig og myk.

Bre sjokoladekremen over kaken og pynt med hakket sjokolade.

 

 

Del kaken opp i firkanter.

 

 

Herlig å sette frem et fat med slike smakfulle kakestykker!

 

 

Og veldig herlig å forsyne seg  Yum  

 

 

 


Tips:

♥ Det er det samme hvilken type surmelk du bruker, enten det er kulturmelk, kefir eller Cultura. 

♥ La kaken avkjøles før du smører på sjokoladekremen, ellers kommer sjokoladekremen til å smelte.

♥ Kakestykkene er fine å fryse. Når jeg vil fryse kakebiter med myk krem, pleier jeg først å fryse kakene mens de står på et brett. Når kakebitene er frosne, kan jeg legge dem i fryseposer uten at sjokoladekremen blir sølete. Når kakene skal tines, tar jeg dem ut av posen mens de er frosne for å unngå å ødelegge sjokoladekremen, og lar de heller tine på et fat. 

 

 

Nam, så godt!

Ha en fortsatt fin helg, folkens! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Krydderruter med kaffe- og sjokoladekrem

Ingredienser

Krydderkake:
♥ 250 g smør
♥ 1 liter surmelk
♥ 650 g sukker
♥ 4 ts kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts nellik
♥ 3 ts natron
♥ 750 g hvetemel

Kaffe- og sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 5 ss sterk kaffe
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 500 g melis

Pynt:
♥ 100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Finn frem en stor bakebolle og ha surmelk, sukker og krydder i bollen. Rør rundt så krydderet blander seg godt med surmelken. Rør inn natron. Ha deretter i det smeltede smøret og så hvetemelet. Bland alt til en klumpfri deig.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter, til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i langpannen før den hvelves ut.

Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med kakao og vaniljesukker. Varm opp sterk kaffe i en liten kjele. Del kokesjokoladen opp i biter og smelt dem i den varme kaffen. Rør sjokoladeblandingen jevn og visp den deretter inn i smørkremen. Tilsett melis litt og litt og pisk opp sjokoladekremen til den blir luftig og myk.

Bre sjokoladekremen over kaken og pynt med hakket sjokolade. Del kaken opp i firkanter.

Tips

♥ Det er det samme hvilken type surmelk du bruker, enten det er kulturmelk, kefir eller Cultura. 

♥ La kaken avkjøles før du smører på sjokoladekremen, ellers kommer sjokoladekremen til å smelte.

♥ Kakestykkene er fine å fryse. Når jeg vil fryse kakebiter med myk krem, pleier jeg først å fryse kakene mens de står på et brett. Når kakebitene er frosne, kan jeg legge dem i fryseposer uten at sjokoladekremen blir sølete. Når kakene skal tines, tar jeg dem ut av posen mens de er frosne for å unngå å ødelegge sjokoladekremen, og lar de heller tine på et fat. 

24.02.2018
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Hei! Er denne kaken best fersk eller etter å ha «hvilt» i noen dager. Brownies wonderful er jo på sitt beste på dag 3-4 og nå begynner jeg å lure på om det kan gjelde andre kaker også

Hei, skal kaffen være filtrert?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet