Krydderruter med kaffe- og sjokoladekrem


Her kommer et tips om en deilig langpannekake med smak av krydder, kaffe og sjokolade, som passer godt til kalde vinterdager. 

 

 

Denne krydderkaken er veldig rask å lage; du bare rører sammen deigen og så er den klar for steking! Surmelk gjør kaken ekstra myk og god. Kaken inneholder samme type krydder som man vanligvis bruker i pepperkaker: Malt kanel, kardemomme, ingefær og nellik. Glasuren smaker sjokolade og kaffe, og er kjempegod sammen med kryddersmaken på kaken.

 


Oppskriften er til stor langpanne. 


Ingredienser:

Krydderkake:
♥ 250 g smør
♥ 1 liter surmelk
♥ 650 g sukker
♥ 4 ts kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts nellik
♥ 3 ts natron
♥ 750 g hvetemel

Kaffe- og sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 5 ss sterk kaffe
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 500 g melis

Pynt:
♥ 100 g kokesjokolade


Fremgangsmåte:

Smelt og avkjøl smøret. Finn frem en stor bakebolle og ha surmelk, sukker og krydder i bollen. Rør rundt så krydderet blander seg godt med surmelken. Rør inn natron. Ha deretter i det smeltede smøret og så hvetemelet. Bland alt til en klumpfri deig.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter, til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i langpannen før den hvelves ut.

Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med kakao og vaniljesukker. Varm opp sterk kaffe i en liten kjele. Del kokesjokoladen opp i biter og smelt dem i den varme kaffen. Rør sjokoladeblandingen jevn og visp den deretter inn i smørkremen. Tilsett melis litt og litt og pisk opp sjokoladekremen til den blir luftig og myk.

Bre sjokoladekremen over kaken og pynt med hakket sjokolade.

 

 

Del kaken opp i firkanter.

 

 

Herlig å sette frem et fat med slike smakfulle kakestykker!

 

 

Og veldig herlig å forsyne seg  Yum  

 

 

 


Tips:

♥ Det er det samme hvilken type surmelk du bruker, enten det er kulturmelk, kefir eller Cultura. 

♥ La kaken avkjøles før du smører på sjokoladekremen, ellers kommer sjokoladekremen til å smelte.

♥ Kakestykkene er fine å fryse. Når jeg vil fryse kakebiter med myk krem, pleier jeg først å fryse kakene mens de står på et brett. Når kakebitene er frosne, kan jeg legge dem i fryseposer uten at sjokoladekremen blir sølete. Når kakene skal tines, tar jeg dem ut av posen mens de er frosne for å unngå å ødelegge sjokoladekremen, og lar de heller tine på et fat. 

 

 

Nam, så godt!

Ha en fortsatt fin helg, folkens! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Krydderruter med kaffe- og sjokoladekrem
Ingredienser

Krydderkake:
♥ 250 g smør
♥ 1 liter surmelk
♥ 650 g sukker
♥ 4 ts kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts nellik
♥ 3 ts natron
♥ 750 g hvetemel

Kaffe- og sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 5 ss sterk kaffe
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 500 g melis

Pynt:
♥ 100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Finn frem en stor bakebolle og ha surmelk, sukker og krydder i bollen. Rør rundt så krydderet blander seg godt med surmelken. Rør inn natron. Ha deretter i det smeltede smøret og så hvetemelet. Bland alt til en klumpfri deig.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter, til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i langpannen før den hvelves ut.

Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med kakao og vaniljesukker. Varm opp sterk kaffe i en liten kjele. Del kokesjokoladen opp i biter og smelt dem i den varme kaffen. Rør sjokoladeblandingen jevn og visp den deretter inn i smørkremen. Tilsett melis litt og litt og pisk opp sjokoladekremen til den blir luftig og myk.

Bre sjokoladekremen over kaken og pynt med hakket sjokolade. Del kaken opp i firkanter.

Tips

♥ Det er det samme hvilken type surmelk du bruker, enten det er kulturmelk, kefir eller Cultura. 

♥ La kaken avkjøles før du smører på sjokoladekremen, ellers kommer sjokoladekremen til å smelte.

♥ Kakestykkene er fine å fryse. Når jeg vil fryse kakebiter med myk krem, pleier jeg først å fryse kakene mens de står på et brett. Når kakebitene er frosne, kan jeg legge dem i fryseposer uten at sjokoladekremen blir sølete. Når kakene skal tines, tar jeg dem ut av posen mens de er frosne for å unngå å ødelegge sjokoladekremen, og lar de heller tine på et fat. 

Kakekategori
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Hei! Er denne kaken best fersk eller etter å ha «hvilt» i noen dager. Brownies wonderful er jo på sitt beste på dag 3-4 og nå begynner jeg å lure på om det kan gjelde andre kaker også

Jeg laget denne kaken og det ble kjempesuksess. Neste gang skal jeg tilsette valnøtter til deigen. Elsker alle dine oppskrifter.

Denne er FANTASTISK god (og jeg er kresen)!!!

Har laget den mange ganger (UTEN sjokoladeglasur, så har ikke fått prøvd det) og den er bare helt nydelig.
Myk, smakfull, deilig!

Jeg deler opp langpannekaken på tvers, i fire, fem, seks deler (alt ettersom), fryser dem hver for seg, og så er det bare å ta opp fra fryseren. Like god!!!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift