Kuruker

Kuruker
Ingredienser

100 g smør
1,5 dl sukker
2 egg
1,5 dl hvetemel
2 ss kakao
0,5 ts bakepulver
25 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker hvitt. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt mel, kakao og bakepulver og vend i. Ha i fint hakket kokesjokolade til slutt.

Sett topper med to teskjeer på bakepapirdekkede stekeplater. Beregn meget god avstand mellom kakene, for de flyter mye ut under stekingen (jeg stekte bare 5 kaker pr plate).

Stekes midt i ovnen ved 200°C i 5-10 min (se tips). Avkjøl kakene på platen i 10 min før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.

Tips

Pass meget nøye på at kakene ikke steker for lenge. "Kuruker" skal være myke i konsistensen også når de er kalde;-)

Oppbevar kakene i tettsluttet boks, eventuelt i kjøleskapet. Du bør ha matpapir mellom lagene, slik at kakene ikke klistrer seg sammen.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Bakte disse sammen med fireåringen idag. Det skulle være raskt og enkelt og så hadde jeg alt av ingredienser i skapet! Vi tok de med bort på uanmeldt kaffebesøk, og vips var alle borte! Veldig gode og utrolig enkle!

Enig med Mari-Anne. Veldig enkle og gode. Superpopulært å bake kuruker og vrøvl sammen med treåringen. Det er lenge siden jeg har sett ham spise så mye.. ☺️

Hei. Jeg må bare si meg enig med Mari-Anne. Kjempeenkle og veldig gode. Superpopulært å lage kuruker og vrøvl med treåringen. Han rulla vrøvl til den store gullmedaljen, og det er lenge siden jeg har sett ham spise så mye kaker.. ☺️

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift