Kvæfjordkake

Kvæfjordkake

24.10.2004
Kvæfjordkake

Ingredienser

Kakebunn:
100 g smør
100 g sukker
4 eggeplommer
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
4 ss melk

Marengs:
4 eggehviter
200 g sukker
75 g mandler

Fyll:
5 dl ferdig romkrem (f.eks. Piano)
3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn en eggeplomme av gangen. Sikt sammen mel og bakepulver. Bland inn i deigen sammen med melken. Smør deigen tynt utover bunnen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).

Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs. Fordel jevnt over deigen i langpannen. Strø over hakkede mandler.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv så ut kaken og fjern bakepapiret. Snu kaken tilbake, slik at marengssiden vender opp. Del kaken i to deler på midten slik at kaken får halv størrelse (ca 20x30 cm).

Pisk kremfløten til fyllet til stiv krem. Bland kremen forsiktig sammen med romkremen (se tips). Ha romkremfyllet mellom kakebunnene.

Tips

Når du lager fyllet må du blande kremen og romkremen helt forsiktig. Jeg anbefaler å bruke en slikkepott og bare så vidt røre fyllet sammen. Det gjør ikke noe hvis fyllet er litt marmorert. Det er min erfaring at fyllet blir altfor tyntflytende hvis du rører for mye.

Bruk gjerne Porsgrunns serveringsfat som er tilpasset "Verdens Beste" (se bilde).

24.10.2004
Kakekategori: 

4 kommentarer

Hver eneste gang jeg lager denne så blir marengsen flat og seig. Jeg har lagd denne mange ganger men skjønner ikke hva jeg gjør feil. Jeg vasker bollen og alt redskap nøye før jeg pisker eggehvitene, og den blir perfekt, men i ovnen detter den sammen. Hva må jeg gjøre annerledes?

Kanskje du pisker for lenge?

Hei! Etter at jeg fikk ny (innebygget) komfyr har jeg også fått dette problemet Hadde aldri problemer med dette med min gamle komfyr. Lurer på om det er pga viften i ovnen, jeg steker på vanlig over/under-varme, men viften går jo som den vil. Marengsen er flott - helt til den detter og blir flat. Hjelp! Noen?

. Å bare dele min megatabbe. Lagde verdens beste for første gang. Målte opp, pisket, rørte, alt såg perfekt ut. Ringer på døra, går inn igjen og gjør det store: blander vaniljekrem en med marengsen og er veldig forsiktig så ikke kremen skal bli for bløt, smører over kake deigen og inn i ovnen! Bang! Vaniljejrem+marengs - ha ha. Ja ja, stekte den og vet dere hva? Kaka ble knallgod! Men én ny er i ovnen da. Forhåpentligvis uten store tabber ♥️

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter