Lady Goldenglow

Lady Goldenglow
Ingredienser

Kakebunn:
125 g smør
2,5 dl sukker
2 store egg
revet skall av 1/2 appelsin
1,5 dl melk
1,5 ts bakepulver
4 dl hvetemel
1 eggehvite
- -
1 ss kakao

Fyll og glasur:
75 g smør
250 g melis
1 eggeplomme
revet skall av 1/2 appelsin
1 ss presset appelsinsaft
- -
50 g kokesjokolade

Pynt:
revet sjokolade

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Rør i revet appelsinskall. Sikt mel og bakepulver. Bland dette i smørkremen vekselsvis med melken. Stivpisk eggehviten og vend i til slutt.

Bland kakao i halvparten av deigen.

Legg mørk og lys kakedeig om hverandre i klatter i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Dette gjør at den stekte kaken blir marmorert.

Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C i ca 45 min. Avkjøl kaken helt i formen før den forsiktig tas ut. Fjern bakepapiret og del kaken i to lag.

Til kremen piskes først mykt smør og melis til smørkrem. Pisk inn eggeplommen, revet skall av appelsinen og presset appelsinsaft. Hold av 1/3 av fyllet til å ha på toppen av kaken. Smelt sjokoladen og avkjøl litt. Bland den smeltede sjokoladen i den resterende 2/3 av kremen.

Ha halvparten av sjokoladekremen mellom kakebunnene. Stryk den lyse kremen som du har holdt til side over toppen av kaken. Bruk resten av sjokoladekremen til å sprøyte en kant rundt kaken og til å smøre rundt sidene.

Dryss revet sjokolade oppå kaken til pynt.

Tips

"Lady Goldenglow" oppbevares i kjøleskapet godt innpakket i plast, slik at kaken ikke blir tørr. Den kan fryses.

Kakekategori
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Samboeren min snakket om ei kake han alltid fikk i bursdagsselskaper i nabohuset. For moro skyld googlet jeg navnet OG vips fant vi oppskriften her. Veldig morsomt at han husket Golden Glove og ikke minst kunne beskrive smaken. Skal innom siden din snart igjen! God påske!!

Hei. Sksl lage denne men hvordan vil du ha målene hvis eg skal lage en prøvekake først i en porsjonsform?
Har også hørt at glasuren kan fort skille seg når appelsinen kommer i? Har du noe tips til å unngå det?

Veldig god oppskrift. Følg denne og alt går bra.
Pleier temperera egga før bruk.
45 min i min ovn blei for mykje. Prøver med 30 min nå.

Hei, igjen!
Eg gløymde å kommentera kremen til Goldenglow. Oppskrifta tilseier 75g. For å få ein mjuk og luftig smørkrem, må det tilsetjast 2-3 ss meir. Eg bruker Bremykt. Enkelt å få røra kvit då.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift