Brukere online: 1700
Brukere i dag: 81304
Brukere siste 7 dager: 311165
Annonse: Reklame for egen bok
Hei dere!
Ja, nå i kveld leverte jeg mine aller siste småkorreksjoner av bokmanuset "Det søte liv - Kaker for enhver smak" til forlaget Cappelen Damm, så da er det bare å krysse fingrene for at alt går som det skal de neste par dagene frem til det hele etter planen sendes til trykken på fredag. Boken forventes i salg 18. september og kan forhåndsbestilles på tanum.no HER. På fredag sitter jeg dessuten på fly til Rio, så det blir en spennende dag på flere måter.
Det siste kapittelet i boken handler, som dere kanskje har fått med dere, om smaken lakris, og dere vil der finne 20 deilige kakeoppskrifter som garantert vil slå an hos dere som er glade i lakris.
En av disse oppskriftene skal dere få her, og det er bløte Lakrisbrownies med lakrissaus. NAM!
Legg kakene gjerne i en stabel på kakefatet sammen med noen kuler vaniljeis og hell så over varm, nylaget lakrissaus.
Åh, dette er så godt!
Oppskriften er til liten langpanne.
Ingredienser:
♥ 200 g smør
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 4 egg
♥ 3 dl brunt sukker
♥ 0,5 dl kakao
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 2 ss lakrispulver (se tips)
♥ 2 dl hvetemel
Lakrissaus:
♥ 0,75 dl kremfløte
♥ 0,5 dl glukose
♥ 1 ss kakao
♥ 2 ts lakrispulver (se tips)
♥ ev. sort konditorfarge
Servering:
♥ 1 liter vaniljeis
Fremgangsmåte:
Lakrisbrownies:
Smelt smøret. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Pisk egg og brunt sukker lett sammen. Tilsett sjokoladesmøret, kakaopulver, vaniljesukker, lakrispulver og hvetemel. Rør deigen glatt.
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm) og stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 minutter. Avkjøl kaken i formen (gjerne over natten i kjøleskapet), før den tas ut og deles i firkanter.
Lakrissaus:
Til lakrissausen has alle ingrediensene unntatt konditorfarge i en kjele. Varm opp under omrøring og la sausen småkoke i 3-4 minutter. (Hvis du har sukkertermometer, skal sausen nå 100°C.) Ta kjelen av platen og tilsett eventuelt litt sort konditorfarge dersom du ønsker mørkere farge på sausen.
Servering:
Legg kakestykkene i en stabel på et kakefat og gjerne med noen kuler vaniljeis på toppen.
Hell lakrissausen over før servering.
Tips:
♥ Lakrispulver fås kjøpt i en rekke spesialiserte matvarebutikker og matmarkeder og på nett. Jeg brukte denne typen her, men andre merker kan såklart også brukes.
♥ Både lakrisbrownies og lakrissirup kan lages klar i forkant og oppbevares et par dager i kjøleskapet. Varm da lakrissausen opp igjen før servering. Browniesene er dessuten kjempefine å fryse.
♥ Siden iskremen selvfølgelig smelter etter hvert, særlig hvis du bruker varm lakrissaus, bør du legge iskrem og saus oppå browniesene rett før servering.
Det er lov å la seg friste!
ENJOY!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 200 g smør
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 4 egg
♥ 3 dl brunt sukker
♥ 0,5 dl kakao
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 2 ss lakrispulver (se tips)
♥ 2 dl hvetemel
Lakrissaus:
♥ 0,75 dl kremfløte
♥ 0,5 dl glukose
♥ 1 ss kakao
♥ 2 ts lakrispulver (se tips)
♥ ev. sort konditorfarge
Servering:
♥ 1 liter vaniljeis
Smelt smøret. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn. Pisk egg og brunt sukker lett sammen. Tilsett sjokoladesmøret, kakaopulver, vaniljesukker, lakrispulver og hvetemel. Rør deigen glatt. Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm) og stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 minutter. Avkjøl kaken i formen før den tas ut og deles i firkanter.
Til lakrissausen has alle ingrediensene unntatt konditorfarge i en kjele. Varm opp under omrøring og la sausen småkoke i 3-4 minutter. (Hvis du har sukkertermometer, skal sausen nå 100°C.) Ta kjelen av platen og tilsett eventuelt litt sort konditorfarge dersom du ønsker mørkere farge på sausen.
Legg kakestykkene i en stabel på et kakefat og gjerne med noen kuler vaniljeis på toppen. Hell lakrissausen over før servering.
♥ Lakrispulver fås kjøpt i en rekke spesialiserte matvarebutikker og matmarkeder og på nett.
♥ Både lakrisbrownies og lakrissirup kan lages klar i forkant og oppbevares et par dager i kjøleskapet. Varm da opp lakrissausen igjen før servering. Browniesene er dessuten kjempefine å fryse.
♥ Siden iskremen selvfølgelig smelter etter hvert, særlig hvis du bruker varm lakrissaus, bør du legge iskrem og saus oppå browniesene rett før servering.
1 kommentar
Denne ser fantastisk ut! Kan
Denne ser fantastisk ut! Kan man bruke lakrisgranulat istedenfor? Hvis ja, må mengde justeres? Tenkte lage denne til bursdag imorgen, så håper på svar.
Hilsen lakriselsker
Og takk for mange gode oppskrifter!
Skriv ny kommentar