Lisa Berglunds vaniljesmåkaker

Lisa Berglunds vaniljesmåkaker

09.12.2004


"Lisa Berglunds vaniljesmåkaker" stammer fra Sverige og er noen vidunderlige mørdeigskaker smaksatt med MYE vaniljesukker. Ja, faktisk sjokkerende 20 ss vaniljesukker er det i denne deigen!! (Og du må IKKE finne på å redusere mengden, for den er både nøye uttenkt og utprøvd!) Kakene ser enkle ut, men smaken er uforglemmelig!

Oppskriften gir ca. 100 stk.

Lisa Berglunds vaniljesmåkaker

Ingredienser

250 g sukker
500 g hvetemel
1 ts bakepulver
20 ss vaniljesukker
250 g smør
2 egg

Fremgangsmåte

Bland det tørre godt. Smuldre i mykt smør. Tilsett egget og kna deigen raskt sammen.

Form deigen til ruller på ca 3 cm i diameter. Sett rullene i kjøleskapet i 30 min. Skjær rullene i skiver (ca 0,5 cm i tykkelse) med en skarp kniv og legg skivene på bakepapirkledde stekeplater.

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 12-15 min, til de er lett gyldne i kantene. Avkjøl kakene litt på platen før du forsiktig flytter dem over på rist ved hjelp av en stekespade. La de bli helt kalde før du har dem i en tettsluttet kakeboks.

Tips

Som sagt innledningsvis: Ikke reduser mengden vaniljesukker, selv om mengden er sjokkerende. Smaken på vaniljesukker er egentlig ikke så veldig mye sterkere enn melis!

Småkakene holder seg lenge i en tettsluttet kakeboks. Se også oppskrift på "Vaniljekaker".

09.12.2004
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter