Luganokake


Denne deilige marsipankaken har alltid vært mitt førstevalg ved besøk på konditori. Da jeg jobbet på Møllhausen konditori i Bogstadveien i min ungdom, var denne kaken alltid å finne i kakedisken og jeg kunne snike meg til et kakestykke i matpausen.

"Luganokake" består av luftig sukkerbrød fylt med et lag vaniljekrem og et lag lys sjokoladekrem. Kaken dekkes med pisket krem og grønn marsipan og pyntes med sjokoladedekor. Jeg har aldri klart å finne oppskriften noe sted, så jeg måtte komponere min egen - og kaken ble heldigvis akkurat slik jeg ville at den skulle bli!

Luganokake
Ingredienser

Sukkerbrød:
5 egg
3 dl sukker
1,5 dl hvetemel
1,5 dl potetmel
1,5 ts bakepulver

Fyll 1:
2 dl kremfløte
5 ss Oboy-sjokolademelkpulver (eller Nesquick)

Fyll 2:
1 pk vaniljesauspulver (for koking)
2 ss sukker
2,5 dl melk
1 dl kremfløte

Pynt:
3 dl kremfløte
500 g grønn marsipan
12 stk sjokoladeblonder

Fremgangsmåte

Pisk eggedosis. Sikt i det tørre og bland deigen forsiktig sammen. Hell deigen i en rund form (26 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C i ca 40 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken forsiktig fra formen ved å skjære rundt kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og del den i 3 bunner. Dynk eventuelt med litt melk.

Til det første fyllet smakes pisket krem til med sjokolademelkpulveret. Til det andre koker du vaniljekrem av vaniljesauspulveret, sukker og melk. Avkjøl helt (rør av og til så du unngår snerk på vaniljekremen). Bland den kalde vaniljekremen forsiktig med pisket krem.

Fyll kaken med sjokoladekrem i det første kakelaget og vaniljekrem i det andre kakelaget. Dekk hele kaken med pisket krem (hold av litt til pynten). Ha over et grønt marsipanlokk (se tips). Pynt kaken med 12 kremdotter og 12 stk sjokoladeblonder.

Tips

Det kan føles tungvint å farge 500 g marsipan grønn ved å kna inn konditorfarge. Et (litt dyrt) tips er å kjøpe Odense festmarsipan med grønn, gul og rosa marsipan. Du trenger da 5 pakker festmarsipan.

Kjevle ut marsipanen mellom to lag plast (klipp opp en stor plasikpose). Da er det lett å løfte marsipanlokket over på kaken.

Kakekategori
Allergier og preferanser

1 kommentar

Istedetfor Odense festmarsipan (som jeg ikke finner på Odense sin hjemmeside - er den fortsatt i salg?) kan man vel gå til nettbutikker som selger ulikt kakeutstyr - f.eks. Cacas eller Slikkepott - og kjøpe ferdigfarget grønn marsipan. Det er tilgjengelig pakker på enten 250 gram eller 2,5 kg.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift