Lys sjokoladekake i langpanne

Lys sjokoladekake i langpanne

16.04.2008
Lys sjokoladekake i langpanne

Ingredienser

3 store egg
4,5 dl sukker
3 ts vaniljesukker
225 g smør
2,5 dl melk
6,5 dl hvetemel
3 ts bakepulver

Glasur:
125 g smør
100 g lys kokesjokolade
300 g melis
1 egg

Pynt:
kakestrøssel

Fremgangsmåte

Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Smelt smøret. Bland med melken. Sikt mel og bakepulver. Bland mel og smørmelken vekselsvis i eggedosisen. Rør forsiktig til deigen er klumpfri.

Bre deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 15 min. Avkjøl kaken i langpannen. Hvelv den så ut og dra av bakepapiret.

Smelt smøret til glasuren i en kjele. Ta kjelen av platen og ha i oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i smøret og rør blandingen jevn. Rør i melisen og sammenpisket egg.

Smør sjokoladeglasuren jevnt over kaken med en smørekniv. Dryss over kakestrøssel. Skjær kaken opp i passe store firkanter.

Tips

Kaken kan fryses.

16.04.2008
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

Du må gjerne skrive om det skal være varmluft eller ikke. For jeg hadde ikke på varmluft da det ikke sto, å kaka var ei suppe :)

Jeg valgte å ikke ha på varmluft, men på vanlig steking, noe som gikk bra, men jeg hadde kaken inne i ovnen mye lenger enn 15 minutt. Lot den stå rundt 23-27 minutter!
Kjempegod oppskrift!

15 min steketid på vel være en trykkfeil? Jeg har nøyaktig samme oppskrift på en sjokoladekake(bare at den har kakao i tillegg selvfølgleig), og der står det 30 min. Jeg pleier riktignok å steke den i 25 min. 15 min blir altfor lite.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter