Mafioso Chocolate Cake



"Mafioso Chocolate Cake" basert på en ekte, italiensk familieoppskrift!
 

 

 


Dette er en mørk og overveldende høy og flott sjokoladekake i fire lag.

Kaken fylles med nydelig, kremete La Famiglia Chocolate Frosting.

 



"A chocolate delight any gangster would love!"  Cool 
 

 

Mammamia....! 



Ingredienser:

Chocolate Cake:
♥ 110 g kakao
♥ 3 dl kokende vann
♥ 4,5 dl seterrømme
♥ 3 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts natron
♥ 225 g smør
♥ 9 dl sukker
♥ 9 dl hvetemel
♥ 6 eggehviter

La Famiglia Chocolate Frosing:
♥ 250 g smør
♥ 3 dl kakao
♥ 2 dl melk
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 500 g melis


Fremgangsmåte:

Løs opp kakao i kokende vann. Visp seterrømmen sammen med vaniljeekstrakt og natron.
Pisk romtemperert smør og sukker. Bland i rømmen og sjokoladen. Rør til en jevn deig. Bland så i hvetemelet. Pisk eggehvitene stive og vend inn i deigen til slutt.

Fordel deigen i 2 runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
 

Det er praktisk å ha flere former med samme størrelse. Disse to formene er på 24 cm i diameter og er del av den nye kakeformserien til Pyrex.


Stek bunnene midt i ovnen ved 150°C i ca 50 min (sjekk med kakenål at de er helt gjennomstekte i midten). Avkjøl bunnene til de er helt kalde. Ta de ut av formene og del dem på midten så du har 4 kakebunner.


Sjokoladekremen:
Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med kakao og vaniljeekstrakt. Bland så i melk og melis og pisk til en fløyelsmyk sjokoladekrem (se tips).

Fordel sjokoladekremen mellom kakebunnene.

 

 

Dette blir en veldig høy og fantastisk flott kake!


Tips:

♥ Merk at det kun skal være piskede eggehviter i kakebunnen, altså ikke noen eggeplommer. Det gir ekstra luftige og myke sjokoladekakebunner.

♥ Mengden kakaopulver er riktig! Det skal være mye kakaopulver i både kakene og sjokoladekremen.

♥ Tilpass mengden melk og melis til sjokoladekremen så den får passe tykk smørekonsistens.

♥ Vær forberedt på at dette blir en skikkelig høy og stor kake. Dette er ikke en kake for pyser!
 

 

Så da gjenstår det bare å skjære kaken i store kakestykker..  Icon e biggrin

 

 

 

"Wherever there's opportunity, the mafia will be there."
 

Johnny Kelly

 

 

 

Er det helg, så er det helg!  Icon e biggrin  Thumbs up

 

 

NAAAAAM!
 


 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥

Mafioso Chocolate Cake
Ingredienser

Chocolate Cake:
♥ 110 g kakao
♥ 3 dl kokende vann
♥ 4,5 dl seterrømme
♥ 3 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts natron
♥ 225 g smør
♥ 9 dl sukker
♥ 9 dl hvetemel
♥ 6 eggehviter

La Famiglia Chocolate Frosing:
♥ 250 g smør
♥ 3 dl kakao
♥ 2 dl melk
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 500 g melis

Fremgangsmåte

Løs opp kakao i kokende vann. Visp seterrømmen sammen med vaniljeekstrakt og natron.
Pisk romtemperert smør og sukker. Bland i rømmen og sjokoladen. Rør til en jevn deig. Bland så i hvetemelet. Pisk eggehvitene stive og vend inn i deigen til slutt.

Fordel deigen i 2 runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek bunnene midt i ovnen ved 150°C i ca 50 min (sjekk med kakenål at de er helt gjennomstekte i midten). Avkjøl bunnene til de er helt kalde. Ta de ut av formene og del dem på midten så du har 4 kakebunner.

Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med kakao og vaniljeekstrakt. Bland så i melk og melis og pisk til en fløyelsmyk sjokoladekrem (se tips).

Fordel sjokoladekremen mellom kakebunnene.

Tips

♥ Merk at det kun skal være piskede eggehviter i kakebunnen, altså ikke noen eggeplommer. Det gir ekstra luftige og myke sjokoladekakebunner.

♥ Mengden kakaopulver er riktig! Det skal være mye kakaopulver i både kakene og sjokoladekremen.

♥ Tilpass mengden melk og melis til sjokoladekremen så den får passe tykk smørekonsistens.

♥ Vær forberedt på at dette blir en skikkelig høy og stor kake. Dette er ikke en kake for pyser!

43 kommentarer

Hei Kristine! Denne så veldig spennende ut! Min favoritt er Nigellas sjokoladekake; nydelig konsistens og smak, lekkert utseende, men denne skal jeg prøve ved første anledning!

Er det rett at det skal være 150 grader? Prøvde oppskriften nå og det ble bare søl etter 50 min..

Hvis man ikke har to like former, kan man steke en bunn av gangen. Kakerøren kan fint stå i romtemperatur mens den ene kaken steker.

Denne ser fantastisk ut! Men hvordan oppbevarer man en så høy kake? Er den like god, hvis man bare lager en bunn?

Du kan lage halv porsjon, kaken blir like god men ikke like spektakulær å se på :-) Kaken oppbevares i kjøleskapet innpakket i plast og kan også fryses.

Hei,
jeg skal bake denne kaken i dag.. men jeg må bare dobbeltsjekke om 3 dl kakao i glasuren er rett mengde??

Som svar på av Ingvild (ikke bekreftet)

Hei, det har jeg ikke testet. Kaken blir jo større i diameter, men en del lavere hvis du bruker større form. Kort i så fall ned noe på steketiden.

Kanskje et dumt spørsmål,men skal kakaoen lages som på pakken? Dersom ikke,hvor mye vann skal den løses opp i?

kan vi bruke laktosefri melk og rømme? har en i huset som ikke tåler vanlig rømme eller melk

Denne har jeg laget flere ganger nå. Senest til konfirmasjon nå i mai. Jeg bakte den i god tid i forveien, frøs ned kaka ferdig pyntet med krem. Gikk aldeles utmerket.

Har bakt denne flere ganger, nydelig kake som absolutt anbefales :) Tåler å stå kjølig minst 2 uker uten å bli hverken tørr eller ødelagt. (etter to uker var siste bit spist opp)

Lagde denne til farsdagen i dag! Vi fikk besøk av svigers, og kaken fikk masse skryt :)
Himmelsk kake, både rå og stekt (jeg smakte på deigen...), og eldstegutten vil ha denne til bursdagen sin nå snart.
Takk også for den gode kremen! Jeg har lett etter en god og lett, men ikke funnet før nå.

Hei! Takk for at du deler så mange supere oppskrifter! Tenkte å bake denne kaken, men har ikke vaniljeekstrakt. Kan man bruke vaniljesukker? Evt hvor mye? =)

Hei.
Jeg fikk en oppgave om å lage noen sjokolade kaker til en dåp i familien. Men den ene kaken må være glutenfri. Og da lurte jeg på, kan denne kaken lages i glutenfri mel?
Den kaken er den som jeg har laget mest av fordi den er elsket av min familie og meg selv.

Mvh
Stine

Hei :)
Kan denne kaken lages i langpanne?

Har prøvd å lage denne 2 ganger nå. Når jeg blander rømmen, den utvannede bakekakaoen og smørkremen, så skiller deigen seg. Første gangen så var vannet for varmt, men den siste så passet jeg på at alt var romtemperert. Hva har jeg gjort galt??? Bør rømmen blandes ut i smørkremen før jeg heller i kakaoen?? Har det noe å si?

Hei! Går det an å bytte seterrømme med kefir? Eventuelt hvor mye kefir? Mvh Cecilie

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift