Magnolia Red Velvet Cake

Magnolia Red Velvet Cake

04.11.2009


Dette er populære Magnolia Bakery's oppskrift på "Red Velvet Cake with Creamy Vanilla Frosting".

Oppskriften er en KING SIZE versjon av den klassiske, amerikanske, røde fløyelskaken "Red Velvet Cake". Magnolia Bakery i New York ble verdensberømt etter å ha vært et av stamstedene til jentene i TV-serien Sex og singelliv, og det er ikke uvanlig med meterlange køer på gaten utenfor bakeriet. Jeg har vært der selv, og holdt på å dåne da jeg så alle de fantastiske, overdådige kakene! 

Magnolia Red Velvet Cake

Ingredienser

Red Velvet Cake:
200 g smør
5 dl sukker
3 store egg
6 ss rød konditorfarge (se tips)
3 ss kakao
1,5 ts vaniljeessens
1,5 ts eddik
1,5 ts natron
3 dl kefir
7 dl hvetemel

Creamy Vanilla Frosting:
6 ss hvetemel
4,5 dl melk
500 g smør
4,5 dl sukker
2 ts vaniljeessens

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem (ca 5 min med elektrisk mikser). Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland i konditorfarge, kakao og vaniljeessens. Løs opp natron i eddik og bland i. Rør i kefir vekselsvis med hvetemelet. Pisk akkurat nok til at deigen er godt blandet og klumpfri, men ikke lenger.

Fordel deigen i 3 runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen (se tips). Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i 30-40 min (sjekk med kakenål at kakene er gjennomstekte). Avkjøl kakene i formene før de tas ut. Fjern bakepapiret.

Til vaniljesmørkremen has først melk og hvetemel i en kjele. Varm opp under stadig omrøring i noen minutter til du får en tykk grøt. Ta kjelen av platen og la grøten avkjøle i romtemperatur i 30 minutter. Pisk mykt smør luftig med elektrisk mikser i 3 minutter. Tilsett sukkeret og pisk videre i 3 minutter til, så du får en luftig smørkrem. Pisk så inn vaniljeessensen. Bland i den hvite melkegrøten. Pisk det hele så videre i 5 minutter. Kremen skal da være hvit i fargen og meget luftig i konsistensen. La kremen avkjøle i kjøleskapet i 15 minutter (vær nøyaktig med tiden, se tips).

Fyll og pynt kaken med vaniljesmørkremen.

Tips

6 ss rød konditorfarge tilsvarer 6 små flasker (1 flaske = 15 ml). Det er nødvendig med så mye farge for å få den rette fargen på kaken.

Følg oppskriften nøye når du lager vaniljesmørkremen. Det er viktig at melkegrøten har romtemperatur når du pisker den inn i smørkremen. Det er dessuten viktig at den ferdige vaniljesmørkremen avkjøler nøyaktig 15 minutter i kjøleskapet. Står den for kort, blir kremen for bløt og står den for lenge, stivner den for mye.

Dette blir en megasvær kake - særlig i høyden - noe som ikke er så vanlig i Norge. Det er absolutt slik kaken skal være, men vær forberedt! Vil du ha kaken lavere, må du bruke runde former som er 26 cm i diameter. Du kan da redusere steketiden noe. Kaken på bildet er laget i runde former som er 24 cm.

Har du ikke 3 runde former, kan du steke 1/3 av deigen om gangen i den formen du har.

Kaken oppbevares i kjøleskapet og er fin å fryse. Den smaker best servert romtemperert, slik at vaniljesmørkremen er myk og kremete i konsistensen.

Oppskriften er hentet fra boken "More from Magnolia" (2004).

04.11.2009
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

7 kommentarer

Skal prøve ut oppskriften i helga å glede mæ skikkelig mye! Kaka høres og ser veldig god ut!Ska svar på kordan den smake senere. Og takk det søte liv for å ha så mange gode kakeoppskrifter her!

Hei!
Magnolia Red Velvet Cake: Kan den fryses? Og er det da lurt å vente med frostingen til jeg skal ha kaken?

Med vennlig hilsen
Maria

Hei, tenkte å bruke denne til å lage vaiana-kake til bursdagen til jenta mi. Kan man bruke denne smørkremen både inni og utenpå? Skal ha blått vann og grønt gress til pynt utenpå kaka. Setter pris på svar:)

Hei :) hvordan tror du et er å bruke rosa konditorfarge? Blir den for lys mtp kakaoen og at det ikke blir rosa?

Hvilken type konditorfarge bruker du?

Hva er det røde du har pyntet med på toppen?

Jeg har laget denne kaken mange ganger, og det er en super oppskrift på en kake som alle liker! I går lagde jeg frostingen med laktosefritt smør, og i melkegrøten hadde jeg laktosefri helmelk og maisenna. Det fungerte veldig bra! Jeg brukte frostingen til en vanlig - men glutenfri - sjokoladekake, og fikk masse skryt for kaka. Altså helt gluten- og laktosefri variant :-)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter