Mandelkake

01.10.2004
Mandelkake

Ingredienser

4 egg
200 g sukker
200 g mandler
1 ss hvetemel
1 ts bakepulver

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk stiv eggedosis. Mal mandlene og vend dem inn i eggedosisen sammen med de tørre ingrediensene.

Hell deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 40 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat og sikt over litt melis før servering.

Tips

Når du sikter melis over kaker er det lurt å bruke en tesil i stedet for en vanlig sikt.

Se også oppskrift på "Mandelbunn".

01.10.2004
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

4 kommentarer

Hei !denne kaken har jeg laget mange ganger,den blir alltid like vellykket.Den er også
sunn og spise,lite hvetemel,sever bær og frukt ved siden av.

Hilsen Jorunn.

Jeg bruker denne bunnen,og har kremfløte og kokesjokolade som krem i mellom og oppå kaken og rundt

Kaken min faller i midten etter at den tas ut av ovnen. Hva gjør jeg feil?

Dette virket som en veldig god og lettvint oppskrift, men min kake falt også sammen i midten . Jeg brukte maizienna istedenfor hvetemel...
Dessuten var 40 min altfor lang steketid . Jeg tror 25 min hadde passet bedre. Ihvertfall i min ovn. Den ble litt svidd, mn jeg skar av det verste og smaken er fin. Tenker jeg lager en sjokoladekrem og dekke til misæren.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet