Mandelkake med mokkakrem

Mandelkake med mokkakrem

07.06.2008
Mandelkake med mokkakrem

Ingredienser

Mandelkake:
4 egg
200 g melis
200 g mandler
1 ts bakepulver

Mokkakrem:
5 dl kremfløte
3 ss sterk kaffe
100 g kokesjokolade

Pynt:
mokkabønner eller nonstop

Fremgangsmåte

Skill eggene. Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig. Mal mandlene og bland med bakepulver. Vend dette inn i eggedosisen. Stivpisk eggehvitene og skjær dem inn i deigen til slutt.

Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 165°C i ca 50 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne den fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Smelt sjokoladen i kaffen. Avkjøles (se tips). Pisk kremfløten til luftig krem. Rør sjokoladen forsiktig inn i kremen.

Fordel mokkakremen over kaken. Hvis du vil kan du pynte kaken med mokkabønner, eller med nonstop som på bildet.

Tips

Når du skal lage mokkakremen, er det viktig at du avkjøler sjokoladen godt før du har den i den piskede kremen, ellers smelter kremen og skiller seg.

Kaken smaker aller best samme dag den er laget, for da er mokkakremen helt fersk. Mandelkakebunnen kan lages et par dager i forveien og oppbevares innpakket i plast i kjøleskapet. Den kan også fryses, og den tiner raskt.

Se også oppskrift på "Nøttekake med mokkakrem".

07.06.2008
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

4 kommentarer

Hei! Deilig kake dette , bunnen ble veldig luftig saftig og fin!
Men hadde prbl. med kremen. For mye synes jeg av sjokolade og krem,-- hadde for
min smak holdt med 50gr sjokolade og 1 og en halv dl. fløte.
Brukte også 1 og en halv dl sukker i stedenfor såååå mye melis.
Mvh Lise

Ja, du har helt rett i at det er veldig mye sjokoladekrem på denne kaken. Nå er det jo nettopp dette som mange synes er godt, men skjønner også ditt ønske om å redusere mengden. Her får hver og en velge hva man foretrekker:)

Dette vil jeg prøve :) men, hvor mye sukker er det man skal ha oppi?

Hei. Skal det være 200 g hele mandler eller malte?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter