Mandelkonfektkake med pærer og kardemomme

Er du glad i marsipan, er dette en kake for deg! Denne mandelkaken får en skikkelig deilig, bløt og marsipanaktig konsistens. Nesten som en mazarinkake. Kaken inneholder ikke noe hvetemel og er naturlig glutenfri. 

Honningglaserte pærer og støtt kardemomme gir kjempegod smak på kaken. 

 

 

Nydelig, liten konfektkake! 

 

 

Ingredienser:

Mandelkonfektkake:
♥ 3 dl mandelmel (se tips)
♥ 1,5 dl sukker
♥ 150 g smør
♥ 2 egg

Topping:
♥ 2 pærer
♥ 2 ss mandelflak
♥ 1 ts støtt kardemomme (se tips)
♥ 2 ss flytende honning

 

Fremgangsmåte: 

Mandelkonfektkake: 

Ha mandelmel og sukker i en bolle.

 

 

Tilsett smeltet smør og bland sammen. 

 

 

Ha i eggene og rør deigen raskt sammen. 

 

 

 

Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. 

 



Topping: 

Skrell og rens pærene. Del dem i tynne skiver (se tips). Legg pæreskivene på toppen av deigen. 

 

 

Dryss over mandelflak og støtt kardemomme (se tips).

 

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 35 minutter. Kaken skal være gjennomstekt, men fortsatt virke litt bløt.

Ta kaken ut av ovnen og ringle over flytende honning.

 

 

La kaken bli helt kald i formen, og sett den helst i kjøleskapet til dagen etter (se tips).

Løsne kaken fra formen, dra av bakepapiret fra undersiden og sett kaken på et fat. 

 

 

Så utrolig bløt og saftig mandelkake! 

 

 

Pisket krem er nydelig tilbehør til denne kaken. 

 

 

Tips: 

♥ Jeg har her brukt ferdigkjøpt, lyst mandelmel (laget av skåldede mandler). Ikke bruk fettredusert mandelmel. 

♥ Skjær pærene i tynne skiver slik at de holder seg på toppen av kaken. Tykke skiver vil bli for tunge, og synker ned i deigen i løpet av stekingen. 

♥ Jeg bruker støtt kardemomme oppå kaken. Dette er kardemommekjerner som jeg har knust (støtt) i morter til de blir grovkornet. Støtt kardemomme gir en mye bedre kardemommesmak enn malt kardemommepulver. Man får nå kjøpt kardemommekjerner i mange matbutikker. Dersom du bare finner hele, grønne kardemommekapsler, tar du først ut kjernene inni kapselen og knuser disse i en morter (den grønne kapselen kan kastes). 

♥ Det er riktig at det ikke skal være hverken hvetemel eller bakepulver i deigen. Dette gjør at kaken blir bløt og konfektaktig også når den er avkjølt. 

♥ Jeg anbefaler å først avkjøle kaken i formen på kjøkkenbenken, og deretter ha formen i en plastpose og sette i kjøleskapet over natten. Dagen etter vil kaken være så fast at den med letthet kan tas ut av formen.

♥ Jeg liker å oppbevare kaken kjølig, og innpakket i først bakepapir og deretter aluminiumsfolie. Da vil kaken holde seg i mange dager. Den er også kjempefin å fryse (og faktisk kjempegod å spise rett fra fryseren 😋 ). 

 

Se også Mandelkonfektkake med sjokoladeglasur og Mandelkonfektkake med sjokoladekrem

 

 

Nyt denne deilige, lille mandelkaken!  😍

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Mandelkonfektkake med pærer og kardemomme
Ingredienser

Mandelkonfektkake:
♥ 3 dl mandelmel (se tips)
♥ 1,5 dl sukker
♥ 150 g smør
♥ 2 egg

Topping:
♥ 2 pærer
♥ 2 ss mandelflak
♥ 1 ts støtt kardemomme (se tips)
♥ 2 ss flytende honning

Fremgangsmåte

Mandelkonfektkake: 
Ha mandelmel og sukker i en bolle. Tilsett smeltet smør og bland sammen. Ha i eggene og rør deigen raskt sammen. 

Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. 

Topping: 
Skrell og rens pærene. Del dem i tynne skiver (se tips). Legg pæreskivene på toppen av deigen. 

Dryss over mandelflak og støtt kardemomme (se tips).

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 35 minutter. Kaken skal være gjennomstekt, men fortsatt virke litt bløt.

Ta kaken ut av ovnen og ringle over flytende honning. La kaken bli helt kald i formen, og sett den helst i kjøleskapet til dagen etter (se tips).

Løsne kaken fra formen, dra av bakepapiret fra undersiden og sett kaken på et fat. 

Pisket krem er nydelig tilbehør til denne kaken. 

Tips

♥ Jeg har her brukt ferdigkjøpt, lyst mandelmel (laget av skåldede mandler). Ikke bruk fettredusert mandelmel. 

♥ Skjær pærene i tynne skiver slik at de holder seg på toppen av kaken. Tykke skiver vil bli for tunge, og synker ned i deigen i løpet av stekingen. 

♥ Jeg bruker støtt kardemomme oppå kaken. Dette er kardemommekjerner som jeg har knust (støtt) i morter til de blir grovkornet. Støtt kardemomme gir en mye bedre kardemommesmak enn malt kardemommepulver. Man får nå kjøpt kardemommekjerner i mange matbutikker. Dersom du bare finner hele, grønne kardemommekapsler, tar du først ut kjernene inni kapselen og knuser disse i en morter (den grønne kapselen kan kastes). 

♥ Det er riktig at det ikke skal være hverken hvetemel eller bakepulver i deigen. Dette gjør at kaken blir bløt og konfektaktig også når den er avkjølt. 

♥ Jeg anbefaler å først avkjøle kaken i formen på kjøkkenbenken, og deretter ha formen i en plastpose og sette i kjøleskapet over natten. Dagen etter vil kaken være så fast at den med letthet kan tas ut av formen.

♥ Jeg liker å oppbevare kaken kjølig, og innpakket i først bakepapir og deretter aluminiumsfolie. Da vil kaken holde seg i mange dager. Den er også kjempefin å fryse (og faktisk kjempegod å spise rett fra fryseren). 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift