Mandelmarengs med bringebær

Mandelmarengs med bringebær

09.08.2006
Mandelmarengs med bringebær

Ingredienser

3 eggehviter
1,5 dl sukker
1 dl mandler

Pynt:
3 dl kremfløte
1 ss vaniljesukker
1 kurv friske bringebær
mandelflarn

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under piskingen og pisk videre til du får en tykk og stiv marengs. Hakk mandlene grovt og vend inn i marengsen.

Bre marengsmassen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken på rist midt i ovnen ved 120°C i ca 5 timer. (Den lange steketiden er nødvendig for at marengsen skal bli helt tørr tvers igjennom.)

Før servering piskes kremfløten til krem og smakes til med vaniljesukker. Del mandelmarengsen opp i 8 firkanter med en stor, skarp kniv. Pynt hver porsjonskake med krem, bringebær og mandelflarn.

Tips

Merk den lange steketiden. Tiden er faktisk nødvendig for at marengsen skal bli helt tørr i midten. Dersom kaken stekes i for kort tid, blir den seig i midten og svært vanskelig å dele opp. Synes du at marengsen fortsatt ikke er helt tørr etter angitt steketid, bør du ta den ut av langpannen og legge den på en vanlig stekeplate, øke temperaturen noe og så steke kaken enda 1 time til, eller helt til den kjennes tørr ut.

09.08.2006
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter