Mango-pai

Mango-pai

11.09.2020

Hei og god fredag!  ♥

Som halvt indisk har jeg vokst opp med mangopuré, som er en utrolig god og søt mango-mos som selges på hermetikkboks. Dette produktet kalles «Mango pulp» på engelsk og er veldig mye brukt som dessert i India, for eksempel sammen med vaniljeis (se tidligere publisert innlegg HER).

Det er utrolig gledelig at mangopuré nå fås kjøpt i mange, norske matbutikker! Smile  

Dersom du ikke har testet ut mangopuré enda, må du skynde deg å gjøre det! Gled deg! Det er så fantastisk godt! 

 

 

Med mangopuré kan man blant annet lage denne nydelige mango-paien!

 

 

Ingredienser:

Kjeksbunn:

♥ 300 g Bixit-kjeks (eller annen søt havrekjeks)
♥ 0,5 dl brunt sukker
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 125 g smør

Mango-fyll:
♥ 10 plater gelatin
♥ 1 boks søt mangopuré (850 g, se tips)
♥ 100 g sukker
♥ 2 dl kremfløte
♥ 125 g mascarpone

Pynt:
♥ 2 dl kremfløte
(eller pistasjnøtter)

 

Fremgangsmåte:

Kjeksbunn:

Knus kjeksen og bland med brunt sukker og kardemomme. Smelt smøret og rør dette sammen med kjekssmulene.

Press kjeksmassen i bunn og kanter på en smurt terteform (ca. 26 cm i diameter med ca 4 cm høye kanter).

Sett formen i fryseren i 15 minutter.

Sett formen deretter på en stekeplate midt i ovnen og stek den ved 160°C i ca. 12 minutter. Avkjøl kjeksbunnen til den er helt kald.


Mango-fyll:

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.

Varm opp omtrent en fjerdedel av mangopuréen i en kjele sammen med sukkeret. Rør stadig og pass på at blandingen ikke når kokepunktet, for da kan mangopuréen skille seg. Ta kjelen av platen. Press vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme mangopuréen.

Ha deretter i resten av den kalde mango-puréen. La blandingen stå i romtemperatur i 15 minutter.

Pisk imens kremfløten til krem. Tilsett mascarponeosten og pisk videre til en fast mascarponekrem.

Vend litt og litt av den avkjølte mangopuréen inn i kremblandingen med en slikkepott.

Hell mangofyllet over kjeksbunnen i formen. Sett formen i kjøleskapet i minst 5 timer og gjerne over natten, slik at mangofyllet stivner.

 

 

Før servering løsnes kaken fra formen.

 

 

Pynt:

Kaken kan gjerne pyntes med pisket krem.

 

 

Pisket krem smaker veldig godt til denne nydelige mango-paien!

 

 

Jeg har også testet å pynte kaken med pistasjnøtter, noe jeg synes ble lekkert! 

 

 

Grønnfargen på pistasjnøttene kommer bedre frem dersom du skålder dem i varmt vann, se tips.

 

 

Jeg synes det gir litt ekstra indisk preg på kaken med grønne pistasjnøttene mot det mørkegule mangofyllet. 

 

 

Smaken på kaken er uansett fantastisk god! 

 

 

 

Kaken kan selvsagt pyntes med både pisket krem og pistasjnøtter, som jeg endte opp med å gjøre ...  Grin  

 

 

Tips:

♥ Mangopuré fås kjøpt i flere norske matbutikker, og jeg håper at etter hvert alle tar det inn.

Jeg bruker denne fra Masalamagic, og én boks gir akkurat passe mengde mangopuré til denne oppskriften.

 

 

♥ Hvis du vil pynte kaken med pistasjnøtter og vil ha frem grønnfargen, legger du nøttene i en kjele med kokende varmt vann i noen minutter.

 

 

Når du merker at det ytterste, tørre skallet løsner lett, siler du av vannet og drar av skallet på alle nøttene.

Her ser du forskjellen på pistasjnøttene før og etter skålding.

 

 

La pistasjnøttene tørke godt på kjøkkenpapir før du legger dem på kaken. 

 

♥ Mango-paien holder seg god i flere dager. Oppbevar den i kjøleskapet. 

 

 

Dersom du pynter med pisket krem, bør kaken serveres samme dag slik at fløtekremen smaker helt ferskt.

 

 

Supernydelig mango-pai! 

 

 

Namaste.  Smile


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Mango-pai

Ingredienser

Kjeksbunn:
♥ 300 g Bixit-kjeks (eller annen søt havrekjeks)
♥ 0,5 dl brunt sukker
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 125 g smør

Mango-fyll:
♥ 10 plater gelatin
♥ 1 boks søt mangopuré (850 g, se tips)
♥ 100 g sukker
♥ 2 dl kremfløte
♥ 125 g mascarpone

Pynt:
♥ 2 dl kremfløte
(eller pistasjnøtter)

Fremgangsmåte

Kjeksbunn:
Knus kjeksen og bland med brunt sukker og kardemomme. Smelt smøret og rør dette sammen med kjekssmulene.

Press kjeksmassen i bunn og kanter på en smurt terteform (ca. 26 cm i diameter med ca 4 cm høye kanter). Sett formen i fryseren i 15 minutter.

Sett formen deretter på en stekeplate midt i ovnen og stek den ved 160°C i ca. 12 minutter. Avkjøl kjeksbunnen til den er helt kald

Mango-fyll:
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.

Varm opp omtrent en fjerdedel av mangopuréen i en kjele sammen med sukkeret. Rør stadig og pass på at blandingen ikke når kokepunktet, for da kan mangopuréen skille seg. Ta kjelen av platen. Press vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme mango-puréen. Ha deretter i resten av den kalde mango-puréen. La blandingen stå i romtemperatur i 15 minutter.

Pisk imens kremfløten til krem. Tilsett mascarponeosten og pisk videre til en fast mascarponekrem. Vend litt og litt av den avkjølte mangopuréen inn i kremblandingen med en slikkepott.

Hell mangofyllet over kjeksbunnen i formen. Sett formen i kjøleskapet i minst 5 timer og gjerne over natten, slik at mangofyllet stivner.

Før servering løsnes kaken fra formen. Pynt kaken med pisket krem og/eller pistasjnøtter. 

Tips

♥ Mangopuré fås kjøpt i mange norske matbutikker. Jeg bruker den fra Masalamagic, og en boks gir akkurat passe mengde mangopuré til denne oppskriften.

♥ Hvis du vil pynte kaken med pistasjnøtter og vil ha frem grønnfargen, legger du nøttene i en kjele med kokende varmt vann i noen minutter. Når du merker at det ytterste, tørre skallet løsner lett, siler du av vannet og drar av skallet på alle nøttene. La pistasjnøttene tørke godt på kjøkkenpapir før du legger dem på kaken. 

♥ Mango-paien holder seg god i flere dager. Oppbevar den i kjøleskapet. Dersom du pynter med pisket krem, bør kaken serveres samme dag slik at fløtekremen smaker helt ferskt.

11.09.2020
Kakekategori: 
Desserter: 

3 kommentarer

Hei

Denne oppskriften høres veldig fristende ut å prøve, men jeg er ikkr glad i mascarpone, eller ost generelt. Er det noe annet jeg kan bruke for å erstatte dette?

Tanja. Du kan fint erstatte den med vanlig kremost,. Men du kan også bruke både kesam og gresk yoghurt.

Lagde denne, og den ble helt nydelig!

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter