Marengs til 17. mai

16.05.2016


Hei,

I morgen er det 17. mai - og har du kontroll...?   Smile 

Mye skal gjøres klart i mange hjem i kveld. Her har du noen nydelige marengs som det går fint å lage i siste liten.

 

 

Det er bare å piske marengs, sprøyte dem ut og drysse over kakestrøssel. Lett som bare det! Marengsen steker mens du ordner andre ting. Jeg liker marengsene litt bløte i midten og steker dem derfor ikke så lenge, men tørre marengs er også veldig gode. 

 

 

Server dem til is og jordbær, og du har en perfekt 17. mai-dessert!

 

 

Ingredienser:

♥ 5 eggehviter
♥ 3 dl sukker

Pynt:
♥ kakestrøssel i rødt, hvitt og blått


Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive.  Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til du får en tykk, blank marengs (jeg pisker i 15 minutter med elektrisk mikser).

Ha marengsen i en kakesprøyte og sprøyt marengsen ut på bakepapirdekkede stekeplater.

 

 

 

Har du ikke kakesprøyte, kan du lage en ved å ha marengsen i en liten plastpose og klippe et 2 cm hull i den ene enden. Du kan også klikke marengsmassen på bakepapiret med to spiseskjeer.

 

 

Dryss over kakestrøssel (se tips).

 

 

 

Stek marengsen ved 100°C i ca 45-60 minutter (avhengig av om du liker at de har en bløt kjerne eller ikke). Slå av varmen og la marengsen stå og tørke i ettervarmen i et par timer (eller over natten).

 


Tips:

♥ Ved å steke marengsen på lav varme, tørker de uten å miste sin kritthvite farge. Om du har en tom stekeplate helt øverst i ovnen holder fargen seg enda bedre. 

♥ Husk å drysse strøsselet over marengsen straks den er sprøytet ut og før det danner seg en tynn, tørr hinne på marengsen, ellers fester ikke strøsselet seg skikkelig på marengsen.

♥ Stek marengsen rett etter utsprøyting, for står de for lenge på benken kan de klappe sammen.

♥ Du kan bruke varmluft og steke flere plater marengs samtidig. 

♥ Marengs kan oppbevares tørt og i romtemperatur.

 


Populære og anvendelige marengs er supert å lage til 17. mai!

 

 

Nam, digg med marengs!  Yum

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Marengs til 17. mai

Ingredienser

♥ 5 eggehviter
♥ 3 dl sukker

Pynt:
♥ kakestrøssel i rødt, hvitt og blått

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive.  Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til du får en tykk, blank marengs (jeg pisker i 15 minutter med elektrisk mikser).

Ha marengsen i en kakesprøyte og sprøyt marengsen ut på bakepapirdekkede stekeplater.

Har du ikke kakesprøyte, kan du lage en ved å ha marengsen i en liten plastpose og klippe et 2 cm hull i den ene enden. Du kan også klikke marengsmassen på bakepapiret med to spiseskjeer.

Dryss over kakestrøssel (se tips).

Stek marengsen ved 100°C i ca 45-60 minutter (avhengig av om du liker at de har en bløt kjerne eller ikke). Slå av varmen og la marengsen stå og tørke i ettervarmen i et par timer (eller over natten).

Tips

♥ Ved å steke marengsen på lav varme, tørker de uten å miste sin kritthvite farge. Om du har en tom stekeplate helt øverst i ovnen holder fargen seg enda bedre. 

♥ Husk å drysse strøsselet over marengsen straks den er sprøytet ut og før det danner seg en tynn, tørr hinne på marengsen, ellers fester ikke strøsselet seg skikkelig på marengsen.

♥ Stek marengsen rett etter utsprøyting, for står de for lenge på benken kan de klappe sammen.

♥ Du kan bruke varmluft og steke flere plater marengs samtidig.

♥ Marengs kan oppbevares tørt og i romtemperatur.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet