
Kakebunn:
2 eggeplommer
1 egg
1 dl sukker
150 g smør
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
Fyll:
2 epler
2 ts kanel
Marengs:
2 eggehviter
1 dl sukker
Pynt:
50 g mandler
Pisk eggeplommer og egget med sukker til eggedosis. Tilsett smeltet, avkjølt smør. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og bland i deigen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Skrell eplene og del dem i tynne skiver. Legg dem tett i tett oppå deigen. Dryss over kanel.
Pisk eggehviter og sukker til marengs (husk å ha helt ren bolle, ellers blir ikke marengsen stiv!). Bre marengsen jevnt over eplene. Hakk mandlene og dryss over marengsen.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 160°C i 45-50 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Hvelv kaken forsiktig slik at marengsen vender opp og sett kaken på et passende fat.
Marengseplekaken kan fryses, men smaker aller best helt fersk! Kaken smaker spesielt nydelig sammen med vaniljekesam og et lite kaneldryss.
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4376 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 994
Brukere i dag: 12307
Brukere siste 7 dager: 138096
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar