Marengsringer med sjokolade

Marengsringer med sjokolade

04.12.2016

Annonse: Karo Pharma

God 2. advent!

Marengs er noe mange er glad i, og ekstra gode blir de om de dyppes i sjokolade!

 

 

Oppskriften finner du også i juleheftet som jeg har laget i samarbeid med Karo Pharma som fører serien Apro tradisjoner, og som du kan få med deg gratis fra de fleste apotekene i Norge.

 

 

 

I serien Apro tradisjoner finner du blant annet kremortartari, som jeg har brukt i marengsen for å få den til å holde fasongen enda bedre. 

 

 

 

Marengsene er lettvinte å lage og har god holdbarhet om de oppbevares kjølig i en tett kakeboks.

 

 

Ingredienser:

♥ 4 eggehviter
♥ 0,5 ts kremortartari
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 175 g sukker

Pynt:
♥ 150 g kokesjokolade


Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene til de begynner å skumme. Tilsett kremortartari og pisk videre til eggehvitene er forvandlet til hvitt skum. Tilsett vaniljesukker og deretter sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk videre i 4-5 minutter til marengsen er tykk og blank.

Sprøyt ut marengsen på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek marengsen ved 100°C ca 1,5 – 2 timer. La de deretter tørke i ettervarmen noen timer.

 

 

Marengsringene er ferdigstekt når de løsner lett fra bakepapiret.

 

 

Dypp marengsen i smeltet sjokolade og la de ligge kjølig på bakepapiret til sjokoladen har stivnet.

 

 


Tips:

♥ Kremortartari (kalles også vinsten) er med på å stabilisere eggehvitene ved pisking slik at skummet blir stivere.

 

 

♥ Husk at både bolle og elektrisk visp må være helt rene og fettfrie for at marengsen skal bli stiv.

♥ Jeg har brukt sprøytetippen 1M fra Wilton ved utsprøyting av marengsringene.

♥ Marengs bør stekes på lav temperatur slik at hvitfargen beholdes. Det går fint å steke to plater samtidig i ovnen. Bruk da varmluftsfunksjonen på ovnen slik at alle marengsene blir jevnt stekt.

♥ Marengsringene som er dyppet i sjokolade bør oppbevares kjølig i en tett boks.
 


Ha en finfin 2. adventssøndag!

Jeg er tilbake i kveld med ny trekning og gave fra julekalenderen.  Smile


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Marengsringer med sjokolade

Ingredienser

♥ 4 eggehviter
♥ 0,5 ts kremortartari
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 175 g sukker

Pynt:
♥ 150 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene til de begynner å skumme. Tilsett kremortartari og pisk videre til eggehvitene er forvandlet til hvitt skum. Tilsett vaniljesukker og deretter sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk videre i 4-5 minutter til marengsen er tykk og blank.

Sprøyt ut marengsen på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek marengsen ved 100°C ca 1,5 – 2 timer. La de deretter tørke i ettervarmen noen timer. Marengsringene er ferdigstekt når de løsner lett fra bakepapiret.

Dypp marengsen i smeltet sjokolade og la de ligge kjølig på bakepapiret til sjokoladen har stivnet.

Tips

♥ Kremortartari (kalles også vinsten) er med på å stabilisere eggehvitene ved pisking slik at skummet blir stivere.

♥ Husk at både bolle og elektrisk visp må være helt rene og fettfrie for at marengsen skal bli stiv.

♥ Jeg har brukt sprøytetippen 1M fra Wilton ved utsprøyting av marengsringene.

♥ Marengs bør stekes på lav temperatur slik at hvitfargen beholdes. Det går fint å steke to plater samtidig i ovnen. Bruk da varmluftsfunksjonen på ovnen slik at alle marengsene blir jevnt stekt.

♥ Marengsringene som er dyppet i sjokolade bør oppbevares kjølig i en tett boks.

04.12.2016
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

6 kommentarer

Skal de stekes midt i ovnen?

Er det samme temperatur ved varmluft ?

Blir de littt seige inni ?

Hvis jeg skal gi de vekk i julegave, går det bra å lage de nå?

Det var for mye syre , synes de MÅ være MYE MINDRE cream of tartar Den ØDELEGGER smaken

Hvor får man kjøpt kremortartari? :-)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet